Arkiv november 2019

Det skal du lave efter 9.klasse

Hvis du nærmer dig enden på dit liv i folkeskolen, er det på tide at finde på noget andet at lave. Du skal for første gang i dit liv til at tage en beslutning selv, hvad angår din fremtid mht. skole og uddannelse. Det kan godt være svært at tage en beslutning, fordi der er så meget at vælge imellem, og samtidig ved du måske knap nok, hvad du har af muligheder.

Tag på efterskole

Hvis du sidder med følelse af, at du ikke er helt klar på at begynde på en ungdomsuddannelse, men alligevel gerne vil i gang med noget, kan du vælge at tage på efterskole. På en efterskole vil du komme til at blive fagligt klogere, men der er mindst lige så meget fokus på at danne nye venskaber, dyrke dine interesser og blive bedre til at klare dig selv. Når du skal vælge hvilken efterskole, du vil på, er det en god idé at vælge efter dine interesser. Er du vild med idræt og sport, så vælg en idrætsefterskole.

Tag på gymnasiet

Er du glad for skole, og kan du godt lide at læse og lave opgaver, kan du tage direkte på gymnasiet. Gymnasiet er dog meget mere end bare bøger og afleveringer. Det er en del af det, men du vil samtidig få den fedeste tid. Du vil lære en hel masse nye mennesker at kende og være med til de fedeste fester, hvis du kan lide den slags.

Tag en erhvervsuddannelse

Vil du gerne direkte i gang med en uddannelse, men er du ikke den største fan af afleveringer og lektier, kan du vælge en erhvervsuddannelse. På en erhvervsuddannelse går du langt mere praktisk til værks. Det er den rette uddannelse for dig, der har svært ved at sidde ned en hel dag og bare lytte til en lærer.


Trænger du til at få renoveret hjemmet?

Der er mange, der på et tidspunkt kan få en fornemmelse af, at det er ved at være tid til, at der skal ske noget nyt med deres hjem. Derfor giver de sig til at forsøge sig frem med nye farver på væggene, nye brugsgenstande, der kan pynte og diverse omrokeringer af møbler. Det er nemlig sådanne billige initiativer, som de fleste kan rumme i økonomien. Dog er det ikke altid nok, hvorfor der er behov for, at man gør en smule mere. Det være sig for eksempel at få investeret i nogle nye møbler eller istandsat et af hjemmets primære rum, som for eksempel køkkenet eller badeværelset.

Det er vigtigt, at du føler dig tilpas inden for dine fire vægge

Det er dog ikke helt billigt, og derfor er det ikke sikkert, at du har overskud i din økonomi til en sådan renovering på nuværende tidspunkt. Dog er det noget, som du skal prioritere, således du kan komme til at opleve en større tilfredshed med dit hjem. Hjemmet er det sted, vi alle skal føle os trygge, komfortable og tilpasse, derfor er det vigtigt, at vi skaber en god stemning og en hyggelig atmosfære indenfor vores fire vægge.

Få en økonomisk, hjælpende hånd online

Du bør derfor ikke gå på kompromis med den måde, som du vælger at bo på, og derfor kan du til tider have behov for en økonomisk hjælpende hånd, således du kan komme i mål med dine drømme for en renovering. Og det er heldigvis også muligt for dig. Du kan f.eks. tage et kig online på denne side; primebanks.org/forbrukslån/, og så vil du straks opdage, at du har rig mulighed for at få den økonomiske hjælp, som du kan stå og have behov for til en ny sofa, en større renovering eller en istandsættelse af dit køkken. Husk dog at sæt dig grundigt ind i, hvilke udgifter der er forbundet med at tage et forbrugslån, så du ikke bliver overrasket.


Hold nytårsfesten derhjemme

Er du ved at falde mere til ro i livet? Har du købt bolig? Og måske endda fundet dit livs kærlighed. De mange byture med vennerne er erstattet med weekendaftener derhjemme med en god flaske rødvin. Kan du genkende dette? Sådan har mange (især unge) boligejere det. Så hvorfor ikke holde en nytårsaften som passer til din nye livssituation? Der er mange gode grunde til at holde nytårsaften derhjemme. Et par af dem får du herunder:

  • Sikkerheden:

Når du holder nytårsaften derhjemme, kan du nemmere holde øje med dit hus. Nogle husejere oplever sprængte postkasser og andet hærværk blive begået på nytårsaftener. En god måde at undgå dette på er at blive hjemme, så du kan holde øje med, hvem som kommer forbi dit hus.

  • Festlige rammer:

Er du vant til at holde nytårsaften hjemme hos dine venner? Eller måske endda ude i byen? Du kan nemt få den samme festlige stemning derhjemme. Uanset om du er til en vild nytårsaften med masser af drinks og dans, eller til en nytårsaften med tid til dybere samtaler med dine gæster, danner dit eget hjem de perfekte rammer.

Vil du have en festlig nytårsaften med vennerne? Køb guirlander, flagranker og serpentiner og pynt dit hjem op til fest.

Holder du en intim nytårsaften med et par gode veninder? Så kan du pynte flot op med fine servietter, høje lysestager og serpentiner.

  • Lækker mad i ro og fred:

At holde nytårsaften hjemme hos dig selv er ikke nødvendigvis ens betydende med, at du skal stå i køkkenet i mange timer for at lave den helt store nytårsmenu. Du kan vælge selv at stå for madlavningen og lave en lækker menu til dine gæster. Ellers er nytårsmenuer fra DiningSix den perfekte løsning til dig, som gerne vil slæbe for besværet med madlavningen. På deres hjemmeside finder du et stort udvalg af lækre nytårsmenuer til din nytårsfest.


Få hjælp til drift optimering i din virksomhed

Du har måske hørt folk snakke om drift optimering. Det kan måske være svært at gennemskue, hvad det egentlig vil sige. Det er faktisk meget simpel. Det betyder nemlig, at du får optimal udnyttelse af de ressourcer, du har. Det vil altså sige en effektivitet af ressourcerne. Det vil gøre, at du kan forbedre forskellige resultater i din virksomhed.

Fordele ved drift optimering

Det kan generere et større overskud, omsætningen stiger måske og du vil med stor sandsynlighed opleve, at både dine medarbejdere og kunder er langt mere tilfredse med det, de oplever. Det kan være svært at finde ud af, hvad det egentlig er for nogle faktorer der spiller ind, og som kan være med til at lave en forandring. Men det er vigtigt. Derfor skal du først og fremmest lave en grundig analyse af forskellige parametre i din virksomhed. Herefter ved du, hvor du skal starte henne. Hvis ikke du gør det, er der mulighed for at få professionel hjælp online.

Få professionel hjælp

Det kan være svært at finde ud af, hvor du lige skal starte henne. Derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp og rådgivning til netop at optimere din virksomheds drift. Det kan en professionel helt sikkert hjælpe dig med. Her gælder det om i fællesskab at finde den løsning, som fungerer bedst for dig. Målet er et finde og fremstille løsninger, som er med til at optimere din virksomheds drift. Hvis du synes, at dette lyder interessant, kan du læse meget mere om både de forskellige produkter, ydelser og løsninger der tilbydes, når det kommer til optimering af både produktionen og processen på lindlarsen.com.


Lær mere om din computers strømforsygning

En strømforsyning også kaldet PSU (Power Supply Unit), er en enhed som tager vekselstrømmen fra stikkontakten i vægen, og distribuerer den som jævnstrøm iblandt de forskellige hardwarekomponenter inde i computeren. Strømforsyningen kan sammenlignes med hjertet i den menneskelige krop, i og med den ”pumper” energi rundt til de forskellige komponenter. Strømforsyningen er altså en essentiel del i et computersystem, som er nødvendig for at systemet i det hele taget kan fungere.

Der findes mange forskellige typer og varianter af strømforsyninger, med forskellige størrelser og spændinger. ATX-standarden som beskriver formfaktoren, er den mest udbredte type af strømforsyning blandt moderne desktop computere. Når en ATX-strømforsyning er tilsluttet netforsyningen, afgiver den altid en 5 volt standby-spænding (5VSB), så standbyfunktionerne på computeren altid fungerer. ATX strømforsyninger tændes og slukkes via et signal fra bundkortet som aktiveres når der trykkes på tænd/sluk-knappen.

Der bliver ofte skelnet imellem ikke-modulære og modulære strømforsyninger. En ikke-modulære strømforsyninger besidder de mest almindelige kabler, som er fastmonteret inde i strømforsyningen. En modulær strømforsyning besidder et aftageligt kabelsystem, der giver brugeren mulighed for kun at tilslutte de specifikke kabler, som skal bruges til det pågældende system. Dette reducerer den samlede mængde af kabler i computeren og mindsker risikoen for at kabler hænger sammen med andre komponenter. Det kan desuden forbedre luftgennemstrømningen i kabinettet.

Strømforsyninger findes med forskellige certificeringer. Den mest almindelige er 80 Plus standarden, som blev udgivet af Ecos Consulting i 2004. Denne certificering blev lavet for at promovere energieffektive strømforsyninger til computere. Certificeringerne indebærer at de forskellige producenter af strømforsyninger kan få et mærke på deres produkter, som beskriver hvor nøjagtig strømforsyningen er i stand til at holde en angivet spænding. Der findes på nuværende tidspunkt 6 forskellige versioner af 80 plus certificeringen: Standard, Bronze, Sølv, Guld, Platin og Titanium.

Strømforsyninger kan endvidere være udstyret med forskellige teknologier som for eksempel kortslutningsbeskyttelse og overspændingsbeskyttelse, der beskytter strømforsyningen og de tilsluttede hardwarekomponenter fra at modtage for meget strøm og brænde sammen.

Levetiden for en strømforsyning er normalt specificeret i gennemsnitstid imellem fejl (MTBF: Mean Time Between Failures), hvor højere MTBF-klassificeringer indikerer længere enhedslevetid og bedre pålidelighed. Strømforsyninger der gør brug af højkvalitets komponenter og som er udstyret med en bedre køler, kan bidrage til en højere MTBF-klassificering, fordi lavere belastning og lavere driftstemperaturer reducerer slitagen af strømforsyningen.

En anslået MTBF-værdi på 100.000 timer (ca. 140 måneder) ved 25°C og under fuld belastning er ret almindelig. Dog viser statistikkerne at ca. 80% af strømforsyningerne i hjemmecomputere, vil fungere fejlfrit i over 3 år (36 måneder). Tilsvarende forventes 20% af enhederne at fejle inden for 3 år i drift.


Det skal du lave i haven i efteråret

Selvom sommeren er slut, behøver det ikke være slut med havearbejde, hvis du elsker at gå i haven. Selv i efteråret og vinteren er der masser at begynde på i haven. Haven står aldrig stille, så der er aldrig nye projekter at påbegynde.

Lav ny terrasse

Henover sommeren er din terrasse garanteret blevet brugt en del. Hvis du kan se, at den begynder at synge på sidste vers, kunne det være, at du skulle overveje at skifte den helt ud eller give den en kærlig hånd. Hvis du har en træterrasse, kunne du vælge at skifte terrassebrædderne ud med nogle terrassebrædder af højeste kvalitet. Så er du sikker på, at den holder i mange over fremover.

Byg et skur

Mangler du et sted, hvor du kan sætte alle dine haveredskaber hen, så de er samlet ét sted? Eller savner du at kunne sætte dine havemøbler ind i læ, når det er dårligt vejr? Så kan du bruge efteråret på at bygge et skur i haven til alle dine ting. Du kan altid gøre det helt fra bunden, eller vælge at samle et du har købt.

Tøm dine tagrender

En af de mindre sjove opgaver, som til gengæld er virkelig nødvendigt, er at tømme dine tagrender for visne blade, mos m.m. Hvis ikke du gør det en gang imellem, risikerer du, at vandet løber ned af facaden på dit hus og ødelægger det. Så få det hellere gjort i god tid og gerne jævnligt, for nedfaldsbladene kan hurtigt hobe sig op.

Plant en hæk

Hvis du har en hæk, busk eller træ, der skal plantes, nogle stauder der skal i jorden eller du skal have sået nyt græs, er efteråret tiden, hvor du skal gøre det. Det er også her, du kan begynde at beskære dine buske og frugttræer.


Skab personlighed i dit hjem

Savner du personlighed i dit hjem? Det kan der være flere grunde til. Måske du næsten lige er flyttet og derfor ikke har nået at få skabt noget personlighed og kant til dit hjem. Det kan også være, at du bare er tom for idéer til, hvordan du kan gøre dit hjem mere specielt og gennemført.

Ind med nogle farver

Det er ikke altid sådan, men ofte kan et hjem helt uden farver godt virke meget koldt og upersonligt. Farver kan være med til at sætte en stemning, det giver øjet noget at kigge på og det kan skabe sammenhæng i et hjem. Du kan altid implementere farver i din indretning i det omfang, du føler dig tilpas med. Dog er der heller aldrig noget i vejen med at udfordre sig selv lidt. Du kan starte ud med at købe nogle farverige sofapuder og nogle plakater til væggene. Hvis du bliver mere modig, kan du købe en farvet sofa eller male nogle vægge i farver. Du kan også pynte en væg med fototapet fra tapetforum.

Brug personlige ting i din indretning

Du har garanteret en kasse stående med nogle gamle ting, der på en eller anden måde, betyder noget for dig. Det kan være et gammel fotoalbum eller din mormors gamle vase. Gør nogle af den slags ting til en del af din indretning. Det kan godt være, at du ikke kan fordrage din mormors gamle vase, når du lige tager den op af kassen og ser på den. Men hvis du gør den til en del af din indretning, vil den pludselig passe fint ind og samtidig give personlighed til hjemmet. Hvis dit hjem kun består af helt nye ting, som alle kunne gå ud og købe lige nu, vil det aldrig blive særlig personligt. Din mormors gamle vase er der ikke andre, der lige kan få fat på.


Vil du blive bedre til at motivere din ansatte?

Din virksomhed kan ikke køre rundt, hvis ikke du har dine ansatte til at hjælpe dig. I er sammen et team, der skal få det hele tiden at køre rundt og fungere. Hvis dine ansatte skal kunne yde deres bedste, kræver det dog, at de føler sig motiverede til deres arbejde. Et langt stykke hen ad vejen kan du være med til at påvirke deres motivation i en positiv retning.

Kommunikation er altafgørende

På en arbejdsplads er det altafgørende, at I kan finde ud af at kommunikere på kryds og tværs. Det vil altid lede til bedre resultater end ingen kommunikation. Det er dit ansvar, at det bliver gjort til en helt naturlig ting at kommunikere både de ansatte imellem, men også at de kan komme til dig og omvendt.

Forkæl dine ansatte

Som ansat er det rart, hvis du kan mærke, at der bliver tænkt på dig, og at du bliver prioriteret. Hvis du nogle gange gerne vil give lidt tilbage til dine ansatte, kan du forkæle dem på forskellige måder. Du kan arrangere en firmafest, invitere alle med ud og bowle, eller du kan book foredrag. Pointen er bare, at du prioriterer at give tilbage til dine ansatte, uden der behøver være nogen speciel anledning til det andet end deres gode arbejde.

Skab bedre fysiske rammer

Dine ansatte kommer ikke motiverede på arbejde, hvis de hver dag sidder i en dårlig stol, aldrig har nok lys til at arbejde eller sidder i et dårligt indeklima. De fysiske rammer er nødt til at være på plads, før du begynder at arbejde på noget af det andet. Måske du slet ikke er klar over, hvis møblerne som folk sidder i hver dag, er dårlige at sidde i. Det kræver, at du spørger folk ind til det.


Det skal du vide, før du flytter hjemmefra

Hvis du går og overvejer at flytte hjemmefra, er der forskellige ting, der er gode at forberede, før du gør det. Der er mange ting at tænke på, så det er ikke noget, du bare lige gør fra den ene dag til den anden. Hvis du er godt forberedt og har tænk tingene godt igennem inden, vil du også få den største succesoplevelse med det.

Forbered dig økonomisk

Du har sikkert før hørt, at det er godt at lægge et budget. Når du flytter hjemmefra, er der to budgetter, der er gode at lægge. For det første kan du lægge et budget over indflytningen, dvs. forudbetalt leje, depositum samt alle de ting, du skal have købt. Hvis du skriver en liste over alle ting og en cirkapris, ved du hvor meget, du skal forvente at skulle bruge. Som regel skal du have mere, end du lige gik og troede. Det er alt fra køkkenknive til tørretumbler. Du kan se en test af tørretumbler her. Hvis du samtidig vil sikre din økonomi fremadrettet, er det en god idé at lægge et budget over dine månedlige indtægter og udgifter.

Madlavning

Hvis du før har været vant til, at dine forældre lavede mad til dig hver dag, skal du nu begynde at vænne dig til at skulle klare den tjans selv hver dag. Du vil opdage, at det er rigtig svært at finde på noget at lave hver dag. En god idé er at skrive en liste til dig selv, hvor du skriver retter ned, som du enten elsker eller som er lette at lave. Husk at tilføj til listen hen ad vejen, som du kommer i tanke om mere. Nu kan du altid trække listen frem, hvis du en dag står og er tom for idéer til dagens aftensmåltid.


Har du svært ved at komme på plads i dit hjem?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der kan have svært ved at komme helt på plads og føle sig helt til rette inde for de fire vægge, som de bor. Det skyldes især, at der er flere, der ikke helt er så kyndige, når det kommer til indretning, hvorfor de aldrig rammer plet, som de ønsker. Og det er faktisk lige meget, hvor ofte de flytter om, hvor tit de køber nye nipsting og hvor mange Tv-programmer og boligmagasiner, de læser. Så er det bare aldrig helt rigtigt.

Kontakt en indretningsarkitekt i Vejle
Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Og synes du heller ikke, at dit hjem er helt, som du gerne ville have det til at se ud? Så kan det være, at du bør se dig om efter en dygtig indretningsarkitekt Vejle. Med en sådan får du nemlig ikke blot de gode råd, som der kan være behov for i din situation, du får også noget håndgribelig hjælp, således du komme til at føle den helt rette stemning og den perfekte atmosfære i dit hjem. På den måde kan du få opfyldt alle de drømme, ønsker og krav, som du måtte have til din indretning.

Dit hjem skal være unikt

Og selvom du får en professionel til at tage et lidt grundgere kig på dit hjem og den måde, som du bor på, skal du ikke frygte, at dit hjem bliver udført efter nogle forskellige skabeloner. Der gøres nemlig en dyd ud af, at alle hjem skal være unikke. Derfor skal din personlighed være at føle i dit hjem, således du kommer til at føle dig både tilpas og tryg, når du er hjemme. Dit hjem er derfor ikke ligesom alle andres, og det er jo også de,t der er spændende.