Arkiv juni 2020

Vælg en sikker lås til din bolig

Der er ikke specifikke krav til de låse, der er monteret i huset. Det kan være alle typer og mærker, og der er heller ikke alderskrav. Forsikringsselskabet vil overordnet forlange, at huset er forsvarligt låst, og det gælder både døre og vinduer.

Statistikker fra 2011-2018 viser, at politiet opklarer ca. 5% af de indbrud, der anmeldes. Der er stor risiko for, at en indbrudstyv går fri. Derfor er det vigtigt, at du er forsigtig og forebygger. Det starter med en god lås, fx Ruko låse.

Kravene til låsen?

Du gør klogt i at vælge en lås, hvor nøglerne er sikret mod kopiering. Det skal være en lås med høj dirkesikkerhed, og den skal have beskyttelse mod boring, så den ikke kan bores op. Man anbefaler også en lås, der skal bruge nøgle på begge sider.

Du bør generelt overveje at skifte låse ældre end 10 år. Der udvikles hele tiden, og de nye låse er mere sikre. Teknisk var der på ældre låse måske kun 5 stifter, mens der nu er flere og op til 11 stifter på nogle låse.

Hvis du bor på Amager, Kastrup eller andre steder i og omkring København, så kan du her finde Ruko låse.

Låsetyper

Der findes 3 typer af låse; tilholderlåse, cylinderlåse og elektroniske låse.

Der kan ikke laves systemnøgler til tilholderlåse, og de er derfor ikke særlig udbredte til yderdøre. De elektroniske låse bruges typisk i ejendomme med mange lejligheder. Det er praktisk med låsekort til opgange og vaskefaciliteter mm. Og kortene kan enkelt kodes om ved til- og fraflytning.

Cylinderlåsene er de mest udbredte og findes som kasselås eller som indstukne låse. Kasselåsen skrues fast på dørens inderside, mens den indstukne lås sidder indvendig i døren ved håndtaget.

Husk det er den samlede løsning, der skal være robust og sikker. En stærk lås kan ikke redde en svag karm.


Sikkerhedsudstyr til byggepladser – hvad er godt at have?

Søger du sikkerhedsudstyr til en byggeplads, er der talrige produkter at vælge imellem, der beskytter på vidt forskellig vis. Sikkerhedshjelme er naturlige, da hovedet er særligt sårbart på en byggeplads, og du ikke slipper nær så billigt fra at slå det, som når du forvrider en ankel. Et andet eksempel er høreværn, der både på kort som langt sigt værner mod skader fra støj.

Disse to typiske kategorier inden for sikkerhedsudstyr til side er markedet dog spækket med supplerende grej, der enten forebygger uheld eller reducerer skadevirkningen. Forebyggende udstyr tæller fx advarsels- og påbudsskilte, der gør opmærksom på byggepladsens forskrifter.

Øjenskyllestationer og plasterdispensere til nød

Øjenskyllestationer kan du finde på ethvert laboratorie inden for kemi og mikrobiologi, men de har også deres berettigelse på en byggeplads. De er designet, så du tydeligt kan se dem på en afstand, og disse virker ved at rense dine øjne for fremmedlegemer ved skylning med vand.

Stationerne hænger ofte fremme, og du kan passende nok placere en plasterdispenser lige ved siden af. For hvor den nemme adgang til plastre ikke hjælper stort ved kødsår, er plastre dog altid kærkomne ved småskader. Plastre i de dispensere har ofte meget mærkbare farver.

Faldsikringskit er nyttigt sikkerhedsudstyr

På arbejdspladser med behov for arbejde i højden, der ikke har en permanent faldsikring, er faldsikringskit et hit. Disse kommer altid med en faldsikringssele, som arbejderen selvfølgelig vikler om arme og ben. Oven i kittet kommer en rebline i fx kernmantel, en monteringsstrop og evt. karabinhager. Derved mindskes risiko for fald med stor skade på liv og legeme til følge.

Hold uvedkommende væk med afspærringsbånd

Uvedkommende kan du selvfølgelig holde helt væk fra byggepladsen enten med hegn eller ved at hænge afspærringsbånd op. Mange ulykker kan nemlig forebygges ved at skære ned på det element, der både forårsager og som oftest er ofre for ulykker: Fejlbarlige mennesker.


Sådan kan du børnesikre dit hjem

Har du fået nogle små rollinger, der løber rundt og roder i ting af ren nysgerrighed, eller skal du passe din søsters børn henover en weekend, så kan det være, du skal tage en runde og børnesikre dit hjem.

Det indebærer både ændringer i hjemmet, men også at gemme ting væk, børnene helst ikke skal få fat i.

Gem ting væk

Har du noget mad, barnet ikke skal spise? Har du noget alkohol, barnet ikke skal proppe i munden? Sådanne ting, er ting, du bør finde et bedre sted til, hvis de lige nu er et sted, barnet nemt kan få fat i det. Børn er nysgerrige og vil stikke mange ting i munden eller eksperimentere med mange ting, så det er med at få ting væk, der er farlige for barnet, før det er for sent.

En anden ting er blot at gemme ting væk, de ikke skal pille ved. Det kan være penge eller private ejendele såsom sexlegetøj. Det kan også være elektronik, de kan smadre.

Skarpe kanter

Børn løber rundt, og desværre er der rigtig mange borde, kommoder og døre, der lige er i hovedhøjde. Skarpe kanter er ikke rare at løbe ind i, og også selvom børns vægt og hastighed ikke er så stor, så gør det alligevel ondt. Derfor kan man lige så godt prøve at undgå det

Ting der kan falde

Lamper, billeder og planter er alle ting, der både i sig selv er skrøbelige, og vil gå i stykker, hvis de falder ned. Men det er også alle sammen tunge ting, der kan gøre stor skade, hvis man får det i hovedet. Sørg for, at lamper og andre store, tunge ting med ledninger er uden for rækkevidde, så du undgår, at uheldet skulle være ude.

Det er altid rarest at have et hjem, børnene sikkert kan boltre sig i.


4 overvejelser, du bør gøre dig, når du vælger hosting

Når du selv laver eller får lavet en hjemmeside, skal du hurtigt tænke på hosting – i hvert fald hvis du gerne vil have at din hjemmeside kommer til at se dagens lys. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i – især når man ikke har den store forstand på den. Vi har derfor her samlet 4 overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge hosting til din hjemmeside eller webshop.

Sørg for at sikre dig til fremtiden

Når du har en hjemmeside, så ved du ikke, hvad fremtiden bringer. Det er derfor ikke den bedste løsning for dig at købe det mindste og mest begrænsede webhotel fra starten. Det er derfor en god idé at forestille dig, hvad du gerne vil i fremtiden og så vælge et webhotel, der understøtter det. Det kan jo godt være, at du kun har en hjemmeside nu, men måske gerne vil holde muligheden åben for at lave en webshop på et senere tidspunkt. Det er derfor en god idé allerede nu at vælge et webhotel, hvor der er plads til mere end en hjemmeside.

Vælg dansk hosting

Hvis du ikke har den store erfaring med hosting, kan det være en god idé at vælge dansk hosting. Det handler om, at de tilbyder support på dansk, så du hurtigt og nemt kan få hjælp, hvis der skulle opstå problemer. Hvis du skal igennem support på engelsk, er der nemlig tale om et lidt højere niveau af engelsk, så hvis du ikke er virkelig dygtig til engelsk, kan det være svært at få hjælp til dit problem.

Kig på prisen

Prisen varierer meget ved de forskellige udbydere – og du vil hurtigt lægge mærke til at det faktisk er de helt små detaljer, der gør en stor prisforskel. Nogle gange stiger prisen i takt med pladsen, der er til rådighed, og her er der altså ikke behov for at købe mere ind end du i realiteten har brug for. Du kan nemlig altid opgradere på et senere tidspunkt, hvis du får brug for det.

Vælg den rigtige host første gang

Det er en god idé at sætte dig ordentligt ind i de forskellige udbydere fra starten. Det er godt nok ikke umuligt at skifte, men hvis du ikke har den store erfaring med hosting i første omgang, kan det godt være en uoverkommelig opgave – og så kan der naturligvis også være nogle bindingsperioder, som du skal være opmærksom på.

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort – især hvis man ikke har den store erfaring med hosting. Du kan dog få hjælp af et professionelt IT firma som Intrahost til at finde den bedste og billigste løsning til dine behov, som du også kan skalere på, når du får behov for det. Du kan læse mere om de skræddersyede hosting-løsninger hos Intrahost her.


Med en regnemaskine vil arbejdet blive lidt nemmere

Skal regnskaberne klares så let som muligt? Det betyder ikke noget, om man er revisor, skoleelev eller privatperson, som bare har brug for at kunne klare sine regnskaber – de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet brug for en regnemaskine.

Regnemaskiner til forskellige formål

En regnemaskine er fordelagtig, fordi det kan øge effektiviteten at have udregningsredskabet i hånden fremfor at have det på telefonen eller computeren. Med en regnemaskine fornemmer man bedre tasterne, og køber man den med strimmel, printes strimlen ud, alt imens du taster ind, viser alt, hvad den har fået indtastet, og derfor kan man altså uden besvær danne overblik og gennemtjekke hurtigt for fejl. Disse er ofte udstyret med større taster end dem uden. Med strimmel kan man også vedhæfte udregningerne på de endelige regnskabspapirer. Udover regnemaskiner med strimmel, findes bl.a. regnemaskiner til brøkudregning, til børn, med bonrulle og et hav af andre slags.

Miljøvenlighed, skolebrug eller høj præcision?

Hvis du prioriterer at spare papir højere end at have en regnemaskine med strimmel, eller hvis du helt simpelt ikke ønsker at have en med strimmel, kan du uden problemer købe en uden. De er som regel en smule mindre, men der er ikke den store forskel. Måske er det dit barn, der går i skole, som har brug for et udregningsværktøj til eksamen eller bare generelt i skolen? Da kan en ganske normal lommeregner vise sig at være lige så nyttig som en regnemaskine. Er det mere specifikt til grafer, du har brug for en regnemaskine, er en grafregner nok det rigtige for dig. Sidst, men ikke mindst, skal du huske at være sikker på, hvor mange cifre, din regnemaskine skal vise resultaterne med. Om der skal være 8, 10 eller 12 er helt op til den enkelte og deres individuelle behov for præcision.


Vil du gerne drikke vin med god samvittighed? Overvej naturvin

De fleste danskere drikker vin på jævnlig basis, og der bliver derfor også solgt rigtig meget vin rundt omkring i de danske butikker og på internettet. For mange hænger god mad uløseligt sammen med en god drue, mens rigtig mange også sætter lighedstegn med festlige begivenheder og en flaske gode rosévin, hvidvin eller rødvin.

Vin med økologi og bæredygtighed?

Det bliver mere og mere populært at vælge økologiske madvarer, men hvad gør du, hvis du også gerne vil tage din økologiske livsstil med, når du drikker et glas vin? Langt den største del af de vine, som bliver solgt i Danmark i dag, kommer fra ikke økologiske producenter, mens de fleste vine også indeholder en række unaturlige tilsætningsstoffer, som efterhånden er uønskede af en lang række forbrugere.

Hvis du er en af dem, bør du droppe de traditionelle vine og kigge nærmere på naturvin. Naturvin er en bred betegnelse, som dækker over vine, der er produceret på en økologisk eller biodynamisk måde. Fælles for naturvine er også, at de laves med så få tilsætningsstoffer som overhovedet muligt, hvorfor der eksempelvis ikke bliver tilsat gærstammer, mens også syrejustering af vinen bliver undladt.

Naturvin bliver også tilsat meget lidt svovl, og til sammen gør disse ting, at vinen kommer til at fremstå så naturlige som muligt. Deraf kommer navnet ’naturvin’, og det er det rigtige vinvalg for dig, som gerne vil drikke et godt glas med god samvittighed og med tanken om, at vinen er blevet produceret på en bæredygtig måde, som ikke har været til skade for det omkringliggende miljø.

Stort udvalg af naturvin

Selvom naturvin stadig kun står for en lille del af markedet, så finder du alligevel et bredt udvalg af de naturlige vine fra hele Europa. Du kan således få naturvin fra eksempelvis:

  • Frankrig

  • Italien

  • Østrig

  • Spanien


Vil du være med til at gøre verden til et bedre sted?

Der er ingen tvivl om, at spørgsmål om bæredygtighed og miljøvenlighed er mere relevante end nogensinde på nuværende tidspunkt. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi hele tiden bliver præsenteret for nye og skræmmende statistikker og studier, der vedrører klimaforandringer. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan du kan gøre noget godt for miljøet.

Et af de tiltag som flere og flere danskere tager til sig er en mere bæredygtig varmeløsning som eksempelvis en luft til vand varmepumpe. Her kan du blive klogere på, hvordan luft til vand varmepumper virker. En luft til vand varmepumpe er for dig, der ønsker at tage mere hensyn til miljøet og spare penge på samme tid.

Hvorfor sparer jeg penge på denne løsning?

Hvis du beslutter dig for at få installeret en luft til vand varmepumpe, kommer du til at bruge væsentlig mindre strøm på opvarmning i fremtiden. Det betyder, at du vil være medvirkende til at skåne miljøet samtidig med, at du skåner din egen pengepung. Det er både en fordel for dig og for alle andre!

Du kan spare mere endnu

Udover du kommer til at spare penge på sigt, kan du også få et afslag i prisen på selve installationen. Det kan du, fordi regeringen har besluttet, at alle der ønsker at blive mere bæredygtige i forbindelse med deres varmeløsning kan få et økonomisk tilskud af staten. Dette tilskud er et energitilskud.

Hvis du ønsker at ansøge om et energitilskud, skal du henvende dig til et energiselskab. Når du skal henvende dig, er det en oplagt idé at henvende dig til flere forskellige udbydere. Når du vælger at henvende dig til flere forskellige energiselskaber, kan du blive præsenteret for flere forskellige energitilskud. På den måde er du garanteret, at du kan vælge det tilskud, du finder mest interessant.


Sådan slipper du af med rotter i huset

Rotteproblemet er voksende, og det kan give alvorlige problemer. Rotter udgør en reel sundhedsrisiko, idet de kan bære på op til 55 sygdomme. Rotter kan bl.a. bære på Weils syge, som er dødelig i helt op til 5-15 procent af tilfældene. Man skal faktisk kun i kontakt med noget, som rotten har strintet på for at blive syg. Det er dog ikke kun de mange sygdomme, der udgør et problem. Rotter kan også godt lige at bruge deres store tænder til at gnave sig igennem stort set alle materialer. Det giver ikke bare store materielle skader, men kan også udgøre en alvorlig brandfare.

Der findes dog flere metoder til bekæmpelse af rotter. Vi gennemgår nogle af de mest gængse metoder her, så du effektivt kan slippe af med rotter i din bolig.

Stop rotterne fra at komme ind

Du kan forebygge uønskede besøg af rotter ved at gøre det umuligt for rotterne at komme ind. Det handler her om at sikre alle helt små indgange til boligen. Du kan f.eks. placere et gitter på faldrørsudluftningen, sætte hønsetråd i nedløbsrør og installere rottespærrer i afløbsrør. Du kan dog også gøre din bolig uattraktiv. Du kan bl.a. undgå at fodre fugle, da du så heller ikke fodrer rotterne, du kan undgå rod ved huset, så rotterne ikke kan finde gemmesteder, og så kan du også klippe bevoksningen ved huset ned, så rotterne ikke kan klatre op af dem. Du skal dog være meget grundigt, når du sikrer huset. Rotter kan nemlig komme ind gennem huller på blot 2 cm i diameter.

Rottefælder

Du kan fange de uønskede gæster ved at gøre brug af rottefælder. Du bør her placere dem, hvor du enten kan høre rotteaktivitet eller se rotteefterladenskaber. Husk at binde fælden fast, så rotten ikke stikker af med fælden og dør et sted, hvor du ikke kan finde den. Så skal du i stedet bare leve med stanken af døde rotter.

Rottegift

Hvis du ikke kan få fat på rotterne med fælder, kan rottegift for nogle komme på tale. Gift har dog den kæmpe ulempe, at man ikke kan kontrollere, hvor rotterne dør og man slipper på den måde ikke af med rotterne, men får i stedet en forfærdelig stank i boligen i op til 3 uger. Stanken kan endda sætte sig i husets gulvbrædder, så den holder ved en del længere en 3 uger.

Gnaversirenen

Hvis du ikke vil bruge en masse tid på at sikre dit hjem, stille fælder op og bruge gift, så findes der heldigvis en mere effektiv metode til rottebekæmpelse. Du kan blot opstille en Gnaversirene. Den skræmmer rotterne væk med ultralyd. Du skal således ikke bekymre dig om at sikre huset, fordi rotterne vil slet ikke have lyst til at komme indenfor med den skrækkelig lyd. Det er altså en metode, der kræver minimal indsats, men giver maksimalt udbytte.


Find din nye DAB+ radio hos Av-Cables.dk

Av-Cables.dk sælger alt i elektronik, både højtalere, høretelefoner, udstyr til gamere, kabler og meget mere. Læs bl.a. om deres udvalg af DAB+ radio til gode priser.

Når du skal shoppe elektronik online, så er Av-Cables.dk et godt sted at kende til. De har et kæmpe udvalg og gode priser på både lyd, billede, spil samt tilbehør. De har også meget specifikke produkter, så hvis du mangler et helt specielt kabel eller noget specifikt tilbehør, så kan du finde det hos dem. Hvis du leder efter en fødselsdagsgave, så er en DAB+ radio måske lige sagen. Radioen er lidt gået tabt i al den nye teknologi, som findes, for man kan høre podcasts fra sin telefon på sin trådløse Bluetooth højtaler, men faktisk er det noget helt særligt at have en ægte radio. Med en DAB+ radio i hvid, sort, brun m.m. kan du trykke på kun én knap, og med det samme have din yndlingskanal til at lyde ud i rummet i høj lydkvalitet. På den måde skal du ikke have din telefon frem og vælge imellem tusindvis af podcast eller musikere på dine streamingtjenester. Og det er faktisk en meget værdifuld ting nu om dage, ikke altid at skulle vælge, for mulighederne er efterhånden overvældende, og dertil er en DAB+ radio lige sagen.

Vågn op til din yndlingsmusik

Hvis du leder efter en DAB+ radio, så har Av-Cables.dk mange forskellige modeller, som også kan fungere som højtalere, hvis du vil spille musik fra din telefon. Men det er en fantastisk og lidt glemt fornøjelse at høre radio, for på den måde kan du få oplevelser, som du ikke selv kendte til i forvejen. Kender du det, at du ikke kan vælge, hvad du skal høre af musik i Spotify? Med en DAB+ radio kan du få spændende musikoplevelser i real-time. Fordelen ved en DAB+ radio er også, at du med bare et klik kan tænde den, og at den er indstillet på din yndlingskanal. På den måde kan du vågne op og lave kaffe, imens du får nyhederne eller den musik, du elsker.


Skal du have en Maileg jul? Overvej retro julepynt af høj kvalitet

Julepynt og ornamenter af høj kvalitet produceres i stor stil af Maileg, der bl.a. byder ind med smuk juletræspynt som deres trommer, hjerter og stjerner på snor. De tykke, men søde Maileg grise med overflade i ternet stof vejer godt og er en sød julegave. Og for samlere har mærket sine Noël nisser, der står stabilt på skabshylden og kan kendes på afstand på deres lange, strittende nissehuer. Ønsker du en Maileg jul? Så gå på udkig i forskellige Maileg varer.

Maileg har flotte juleornamenter til enhver smag

Mailegs julekollektion har den dobbelt force ved dels at byde på ornamenter, figurer og pynt af højere kvalitet, end du måske er vant til. Dels ved at mærkets forskellige produkter også prismæssigt gør dem velegnede til at gives i julegave. Det kunne fx være aktuelt at give en af de bløde Maileg nisser/pixier i flot tændstiklignende æske til bedsteforældre eller slægtninge uden for kernefamilien. Æsken kan du pakke ind i Maileg gavepapir – så er den lige til at give.

Giv dig selv en Maileg jul – få flere ornamenter

For at få en ordentlig Maileg jul kan du evt. købe flere af deres juleornamenter i én pakke, da mærket sælger små pakker med fx tre eller seks stykker julepynt, der trækker på den samme farverige og stilfulde designtænkning. Mailegs julepynt har et retro udseende, hvor flotte bolsjefarver går sammen med nærmest skinnende glatte overflader om at give prægtig pynt.

Gå ikke på akkord med æstetikken

Har du budgettet til at spekulere i Maileg pynt i stor stil, kan du bryde med de traditionelle julekugler og sølvguirlander købt i supermarkedet – og bringe en helt ny type jul ind i dit hjem.

Giv familien en jul, der ikke går på akkord med æstetikken. Tjek udvalg over Maileg julepynt.