Arkiv oktober 2020

Fordele og ulemper ved at lease en bil

Har du gået og overvejet, om det måske ville give mening for dig at lease en bil fremfor at have din egen, så er det her, du skal læse med. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at lease en bil, og det kan være meget godt at lære om.

At eje eller ikke at eje

Hvis du selv ejer den bil, du kører, så ejer du også værdien af den bil, hvis du en dag vil sælge den videre. På den måde er det en form for investering. Der er bare det med biler, at de falder i værdi, så snart de forlader forhandlerens garage. Derfor vil du aldrig kunne få så meget for din bil, som du selv har givet.

Hvis du derimod leaser din bil, så kommer du heller ikke til at eje noget af bilens værdi. Til gengæld vil der typisk være taget højde for bilens alder, og det antal kilometer den har kørt, når du betaler dine månedlige udgifter for den.

Færre udgifter ved leasing

En af de store fordele ved leasing er, at du ikke kommer til at stå med de store udgifter, som ellers kommer med at eje en bil.

Er der nogen problemer med bilen, så er det nemlig leasingforhandlerens ansvar.

Da det er dem, der ejer bilen, har de også den største interesse i, at alt er fuldstændigt i orden.

Kør din drømmebil

Da der ikke er de samme store udgifter ved at lease som ved at eje, så er der også en rigere mulighed for at komme til at køre i din drømmebil, også hvis det bare er i en periode.

Det er muligt at lease mange forskellige biler. For eksempel bmw leasing kan være en mulighed for at køre i både nyere og ældre BMW ‘er, hvis det er det, du drømmer om.


Når køretøjet går i stå midt på din rute

Vi er ikke lige heldige hver dag, og sommetider sker det, at heldet bare ikke er med os. På sådanne dage føles det som om, at alt kan gå galt, og at intet går vores vej. Det kan være alt, lige fra at vi spilder kaffe ned over os selv, til at vores mobil pludselig går død og ikke vil tænde. Uanset hvad er det ekstremt frustrerende og kan ødelægge vores humør og fjerne vores overskud.

 

Lige så frustrerende er det, hvis vores køretøj pludselig bryder sammen og ikke kan køre videre. I en sådan situation er det naturligt at gå i panik og at få en følelse af afmagt. Heldigvis er der hjælp at hente.

 

Sådan kommer du bedst og hurtigst videre

Det er altid på de helt forkerte tidspunkter og på de helt forkerte steder, at vores køretøjer går i udu. Når du befinder dig på motorvejen eller et sted midt ude i ingenting, er det nemlig på ingen måde en fornøjelse at sidde fast. Derfor handler det om at få hjælp hurtigst muligt.

 

Du kan med bugsering få den rette hjælp til at komme hurtigt og sikkert videre, når problemerne med dit køretøj opstår.

 

Der er hjælp at hente, selv hvis du kører i et sværvognskøretøj, uanset hvilket specifikt køretøj der end måtte være tale om. Det eneste, du skal gøre, er at ringe ind til vagtcentralen, der så hurtigt som muligt vil give dig den rette hjælp.

 

Hvor bugseres der til?

Det kommer naturligvis fuldstændigt an på den givne situation, hvilket sted der vil være det optimale at bugsere dig til. Det kan være alt lige fra et værksted i nærheden, til din hjemmeadresse, et dækcenter eller noget helt fjerde, der kan bestemmes efter aftale.

Det passer aldrig ind i tidsplanen eller arbejdsdagen

Hvis du som en del af dit arbejde kører et sværvognskøretøj, er det utroligt stressende at gå i stå, da det kan gå ud over kunder og andre arbejdsopgaver. Derfor er den største prioritet at komme hurtigt videre, så uheldet ikke kommer til at gå ud over driften i virksomheden.

 

Når din virksomheds chauffører ved, hvad de skal gøre i uventede situationer, og at de blot kan ringe til vagtcentralen for at få hjælp, vil det gøre, at der bliver handlet hurtigere, og at forhindringen vil medføre færre konsekvenser.

 

Services til enhver situation

Alt afhængig af den specifikke situation vil der være forskel på, hvilken type hjælp der er behov for. Derfor kan du ikke kun få bugsering, men også andre typer services, hvis behovet er til dette.

 

De andre former for services omfatter fritrækning og starthjælp, som kan få jer videre, hvis du befinder dig i en situation, hvor eksempelvis vind og vejr har stoppet driften. Derudover omfatter det hjulskifte, hvis dækket er fladt eller sprunget, og hvis du er løbet tør for brændstof, vil der også kunne blive sørget for dette. Alle disse services sikrer, at du kan komme hurtigst muligt videre.

 

 

 


Sådan gør du din ombygning lettere

Et af de allerstørste dilemmaer, vi står overfor, når vi skal i gang med en ombygning, er, hvad vi skal gøre af alle vores ting og sager. Hvor skal vi opbevare alt det, vi holder allermest af, så vi kan få skabt det hjem, vi drømmer om. En container kan være svaret på dette dilemma. En container giver dig et sted, hvor du kan opbevare dine ting, så længe du har brug for det. Helt indtil ombygningen er færdig, og du kan flytte dine ejendele tilbage ind i dit hjem. Til den tid bliver containeren så afhentet igen, så den ikke længere står og fylder på din grund.

En containerudlejning med forstand på service

Når du ønsker at leje en container, bør du lede efter en containerudlejning, som yder dig en god service. Det gælder for eksempel, at de både leverer og henter container for dig. Et af de steder som tilbyder containerleje med en rigtig god service, finder du lige her. Så lej en container herfra, hvis du ønsker at være sikker på, at du modtager en container i god kvalitet, som vil kunne holde dine møbler og ejendele sikre, mens ombygningen står på. Det tager endda kun 2-3 dage for firmaet at få leveret containeren, og de leverer til hele landet.

Vælg mellem flere forskellige slags

Når du skal leje en container, er du nødt til at vælge mellem flere forskellige containere. For der findes forskellige containere til forskellige formål. Du kan for eksempel vælge en sidedørscontainer, som kan åbnes på den lange led, så du kan få et godt og stort overblik over alt indholdet i containeren. Eller du kan vælge en lagercontainer. Du kan også leje en flyttecontainer, hvis du ikke blot skal bygge om, men at du skal flytte til en ny bolig i stedet.


Salgstræning er en langtidsinvestering i din virksomhed

Der er mange valg at tage i forbindelse med den daglige ledelse af et firma. Som virksomhedsejer præsenteres man konstant for nye udfordringer, bl.a. spørgsmål om, hvad der egentlig er værd at bruge penge på. Et firma overlever som bekendt ikke længe uden grønne tal på bundlinjen, og derfor er det nødvendigt, at I har godt styr på jeres økonomi. Men I skal også huske på, at det er svært at udvikle et firma, hvis man ikke er villige til at bruge penge på produkter og tiltag, som kan fremme væksten. I kan for eksempel overveje at investere i ekstra salgstræning til jeres medarbejdere.

Tag på et kursus i salgstræning

Det siger sig selv, at det er svært at holde en virksomhed kørende, hvis I ikke er i stand til at få solgt jeres varer. Gode salgsevner bør altså være på toppen af listen over krav til jeres medarbejdere – både nyansatte og dem, der har været i firmaet i lang tid. I kan med fordel overveje at tage på et kursus i eller deltage i et foredrag om salgstræning, så I får de bedste forudsætninger for at komme i kontakt med nye kunder. Der er bl.a. hjælp at hente på denne hjemmeside: https://www.trendmogensen.dk/.

Vær proaktiv!

Et af de absolut bedste råd, når det gælder salg er, at man er nødt til at være proaktiv for at få succes. Det er ikke nok at sidde på kontorstolen og vente på, at kunderne ringer til jer. I er nødt til at være opsøgende, hvis I gerne vil booste jeres salg. Tag ud og snak på forskellige messer, opdater jeres sociale medier, og hold jer ikke tilbage fra at lave samarbejdsaftaler med andre firmaer. Det handler om at udbrede kendskabet til jeres virksomhed og møde kunderne i øjenhøjde – ligegyldigt om det er på et kursus eller i SuperBrugsen.


Få renset dit hus og føl dig hjemme i dit eget hjem

Oplever du også nogle gange ubehagelige episoder og mystiske hændelser i dit hus? Der, hvor det egentlig er meningen, at du skal føle dig allermest hjemme, og kunne slappe 100% af. Det føler du bare ikke, at du kan, fordi du kontant enten føler dig chikaneret og overvåget, eller at der er en dårlig energi i huset. Eller måske oplever du, at noget lys pludselig tændes eller slukkes. Eller måske har du oplevet noget så voldsomt som rent faktisk at se, at ting flytter sig rundt. Uanset hvad du har oplevet, så er det ubehageligt ikke at kunne føle, at man kan slappe ordenligt af i sit eget hjem.

Hvorfor?

Når der sker en åndelig aktivitet i dit hjem, vil de i de fleste tilfælde dig ikke noget ondt. Dette ændrer dog ikke på, at det er utrolig ubehageligt. Som regel er det en person, som tidligere har boet samme sted, som ikke selv har fundet ro endnu. I andre tilfælde kan det enten være dig selv eller en anden i din familie, som har tiltrukket en åndelig sjæl fra den anden side. Fælles for begge tilfælde er dog bare, at de har brug for at få ro og komme over på den anden side, men det kan de ikke før, de har sendt deres budskab videre til dig eller din familie.

Få ro og svar

For at kunne få svar fra de åndelige sjæle, er det vigtigt, at man får dem til at falde til ro. Dette kan man gøre ved en husrensning, hvor de får lov til at fortælle, hvorfor de er til stede. Dette giver Jer nogle svar og nogle gode råd til fremtiden. Herefter fortæller Jeres clairvoyant den eller de åndelige sjæle, hvorfor de ikke længere hører til i Jeres hjem, og på den måde får alle fred.


Er du også træt af at se træt ud?

Sorte rande, fine linjer og hævede øjenomgivelser er helt almindelige og meget udbredte i den danske befolkning. Ikke desto mindre kan det dog være en ærgerlig følelse at gå rundt med, hvis det virker som om, du ser træt og søvndepriveret ud. Leder du også efter tips og tricks til at gøre noget ved sagen, kan du læse med videre, hvor der bliver givet inspiration til at komme problemet til livs.

Disse forskellige metoder kan du benytte til at se friskere ud

Heldigvis for de fleste findes der en række forskellige metoder, der kan bruges til at se mindre træt ud og i stedte møde verden med et mere friskt og neutralt ansigt. Fælles for metoderne er, at de enten kan bruges i kombination eller individuelt: Dette er helt og holdent op til dig og den mængde tid og kræfter, du føler for at investere i processen.

Af teknikker og metoder finder du følgende, der for mange personer er brugbare og virkelig kan være med til at gøre forskellen i, hvordan de ser sig selv, når de møder verden:

  • En oplagt mulighed er naturligvis at dække træthedstegnene med makeup. Dette behøver hverken at være svært eller opsigtsvækkende, men kræver i stedet blot, at du implementerer de rette produkter og teknikker. Som hovedregel er det ofte en god idé at vælge concealer lavet specielt til området under øjnene, og meget gerne en tone eller to lysere end din reelle hudtone, så du ikke risikerer at mørkne området yderligere men i stedet vil fremstå frisk og vågen.

  • Du kan også vælge at gøre brug af en såkaldt øjencreme. Med denne teknik bekæmper du de reelle problemer, og sørger direkte for at mindske dem i deres natur. Du vil derfor med den rette øjencreme opleve formindskelse af både linjer såvel som sorte rande og hævelse. Øjencreme virker generelt ved at forbedre hudens struktur, der ellers har tendens til at være både sart og tynd. Af ingredienser finder du typisk alt fra vitaminer til olier og aktive planteingredienser.

  • Sidst men ikke mindst kan du tackle problemet direkte: Det kan for eksempel være, at din søvnrutine ikke er så god som du gerne ville have ønsket, eller at du ikke altid får spist helt så varieret og sundt, som det bliver anbefalet. Dette er ofte et godt sted at starte, specielt fordi resultaterne potentielt har betydning på andre områder end blot dit udseende. Således vil du ofte også kunne opleve følelsen af at være mere frisk – og altså ikke blot at se mere frisk ud.

Prøv dig frem og find ud af, hvad der virker for dig

Som mennesker er vi naturligvis alle forskellige, og det er derfor ofte en god ide at prøve sig frem, så du på den måde selv kan finde det, der virker bedst for dig. Husk også at det er helt individuelt om du overhovedet ønsker at gøre noget ved problemet. Det kan også have sin værdi at lære at elske sit udseende til trods.


Reparation af bilen – det behøver ikke være dyrt hver gang

De fleste der har bil ved, hvor dyrt det kan være at ende hos mekanikeren. Blot til det årlige servicetjek kan det rende op i flere tusinde kroner, og derfor er det altså ikke et sted man ønsker at komme alt for ofte.
Der er også mange overvejelser der skal gøres i forbindelse med køb af bil, da en ældre bil naturligvis skal oftere til reparation end en ny, og dette derfor er der tages i betragtning når man køber en bil – ny eller gammel. Der er selvfølgelig også prisforskel, og derfor gælder det om at finde den rette balance som giver mest mulig økonomisk mening for dig.

 

En bekendt med teknisk snilde er guld værd

Kender du en der er eller har været mekaniker, så kan det spare dig for rigtig mange penge. Hvis man skal køre til mekanikkerne med hver eneste lille detalje, så kan det blive meget dyrt. Derfor, hvis du kender en der kan afhjælpe dit hul i udstødningen med en simpel mag svejsning hjemme i værkstedet, så bør du pleje den relation for den kan som sagt spare dig for mange penge.

Af den grund er de klassiske jyske relationer, hvor man hjælper hinanden med hvad man nu kan en rigtig gode egenskab, hvor der ikke nødvendigvis behøves at blive udvekslet penge, men derimod blot små tjenester.

 

Overhold altid service

Selvom det er en træls udgift, så bør du altid overholde service. Det kan være en god idé at indregne serviceomkostninger i ens månedlige udgifter, hvorfor man derved har penge på budgetkontoen til at betale når service kommer.

Hvis man undlader at få fikset de småting som undervejs kan det føre til større regninger i den sidste ende, og derfor skal man altså sørge for at overholde serviceaftaler. Det er også en god idé at have servicebogen komplet når man skal videresælge bilen.

 

 

 


Skab skønne udendørs rum til at nyde tilværelsen i haven

At være haveejer er både en fryd såvel som en pligt. Det kan kræve meget på vedligeholdelsesfronten alt efter hvilke valg, du træffer i din haveindretning. Har du tiden og overskuddet til det, kan det dog også hurtigt vise sig at være det værd og i høj grad værdifuldt. Det er naturligvis vigtigt at gøre op med sig selv, når du skal danne de bedste udendørs rum, som du kan vedligeholde i smuk tilstand og som du samtidigt kan få mest muligt ud af hvad gode tider i haven angår.

Del din have op i sektioner

Et ofte godt og anerkendt trick hvad indretning af haven angår handler om at dele den op i forskellige sektioner. På den måde bliver det ikke kedeligt at være i haven, og i stedet kan du, når du er ude i den, gå fra sektion til sektion – præcis ligesom du kan finde på at flytte dig fra rum til rum inde i din bolig. Med sektioner bevarer du spændingen og det smukke ved haven. Lad dig for eksempel inspirere af følgende gængse og skønsomme opdelinger, du kan implementere i din have:

  • Mange har glæde af en sektion med krydderurter eller grøntsager. Her er det naturligvis vigtigt at orientere dig i pasningskravene for hver enkelt slags, så du kan udvælge noget, der passer til dit havetemperament. Mange vælger ligeledes at gå det ekstra skridt og indrette et smukt drivhus, hvor alverdens planter kan trives under lune og lækre forhold.

  • En terrasse er næsten uundværlig, både til når du skal sidde og slikke sol, men også til når du spiser udenfor om sommeren, for eksempel med besøg af gæster. Her er der mange muligheder alt efter din stil, for eksempel kan en terrasse lægges med sten eller du kan vælge at gå efter terrasse træ. Med den rette terrasse af træ eller andre materialer skabes en naturlig overgang imellem det indendørs liv og havelivet.

  • Et græsareal har også sin ret og kan virkelig noget, når det handler om at skabe ro, harmoni og åbenhed i din have. På denne er der rig mulighed for leg og gåture, men græsplæner er også gode blot for et syns skyld – desuden er de relativt nemme at holde pæne.

Orienter dig efter kalenderen

Som nævnt allerede er dét at holde have ikke nødvendigvis det rene pjat og barnemad. Tværtimod kræver det, at du kender til rutinerne og tidsfristerne for de forskellige arbejdsopgaver, som hører med. Når først du har styr på disse bliver det hele dog hurtigt en del nemmere at holde styr på. Sørg derfor for at kende til kalenderen over gøremålene i netop din have, og skriv dem eventuelt ned, hvis dette gør foretagende lettere.

Du kan med fordel lave en liste over alle de forskellige gøremål, der skal ses til i løbet af et kalenderår: Alt fra vedligeholdelse af træterrasse til ukrudtsoprykning, græsslåning, beskæring eller såning af nye planter. Efterhånden som du lærer din have endnu bedre at kende, kan listen udviddes.


Giv dit barn den mest personlige gave, man kunne ønske sig

Kender du ikke også det der med, at du får en vildt personlig gave. Det er ikke noget, du har ønsket dig, men alligevel er det noget, du aldrig nogen sinde vil være foruden nu. Der er ikke noget som en skøn, personlig gave, hvor man virkelig kan fornemme, at der er blevet tænkt på lige præcis én, da den er blevet købt eller kreeret. Dette kan gøre én fuldstændig glad i låget, og man kan virkelig fornemme, hvor meget man er elsket.

”Billeder siger mere end 1000 ord”

Du har helt sikkert også hørt sætningen ”billeder siger mere end 1000 ord” hundredeviser af gange. Sætningen kan godt virke flødeagtigt, men faktisk er der noget om det. Med ord kan man godt fortælle et andet menneske, hvor meget man elsker ham eller hende, men på billeder kan man se alle følelser, personligheder og forhold. Billeder kan virkelig skaber minder, og de kan for alvor skabe en varm følelse hos én, når man kigger dem igennem. Så billeder med alle de minder, man har, er i særdeles noget af det dyrebareste, man ejer.

Saml alle minderne ét sted

Men igennem ens liv er det faktisk ikke kun billederne, der er med til at give minder. Der er også så mange andre ting, der sammen fortæller en historie om, hvem vi er blevet som person, og hvordan vi er blevet sådan. Der er ID-armbåndet fra sygehuset fra fødslen, der er en tot hår fra sit klip, der er ens første tegning, ens håndskrift, ens højdeudvikling. Pludselig er det ikke kun scanningsbilleder, dåbsbilleder, førsteskoledagsbilleder, osv. Disse billeder er også værdifulde, men de andre ting er lige så meget med til at fortælle en historie om én. Derfor er det hele værd at gemme på. Men hvordan gemmer man det lige, så det ikke bliver væk eller ødelagt? I en bog. Men ikke bare en hvilken som helst bog

Dit barns mest personlige bog

Med barnets bog fra Prik og streg kan du gemme alle dit barns højdepunkter i den mest personlige bog, dit barn nogensinde vil få. Hvad enten det er fysiske ting eller billeder, der skal i den, så vil det alt sammen være noget, der senere hen kan vise dit barn, hvad han eller hun har oplevet, og hvordan barnet har udviklet sig. Det er en helt speciel bog, der i den grad vil være proppet med minder og følelser. Og bogen kan man også sammensætte lidt efter, hvad man ønsker at have med i den, forstået på den måde, at den også kan fås med ringbind, så hvis der fx kommer noget, som ikke umiddelbart passer ind på de i forvejen designede sider, så skal det ikke stoppe en fra at få det med. Så bogen vil helt sikkert være noget af det kæreste og mest personlige, dit barn vil få i sit liv. Den er fyldt med så mange minder og kærlighed. Den vil være fyldt med de første år af barnets liv.


Få bearbejdet dine emner af plast med hjælp fra professionelle

Der kan være mange grunde til, at du måske står og skal have bearbejdet små eller store emner af plast. Om der er i virksomhedsøjemed eller som privat fornøjelse- og hobbyprojekt betyder ikke det store. Hvad der i stedet har indflydelse er, at arbejdet bliver udført af professionelle, der har dette rette udstyr, og som ved hvad de laver. Kun på den måde opnår du de bedst mulige resultater hvad angår dine plastgenstande.

Hvad vil det sige at bearbejde emner af plast?

Bearbejdning af emner i plast er et bredt tema, hvor der findes en del forskellige underemner. Alt dette kommer helt og holdent an på, hvad formålet med bearbejdningen af plast er. Der findes således en række forskellige maskiner, der hver har deres egen funktion og deres egne formål til at skabe præcise forarbejdninger af mange forskellige typer af plast. Generelt for disse er, at de kan forarbejdes med stor præcision og sikkerhed, når blot der gøres korrekt.

Vil du lære mere om de forskellige typer af bearbejdning af plast, kan du læse sig frem til flere oplysninger på nedenstående liste. Her er nævnt nogle af de mest gængse typer af plastforarbejdning.

  • CNC fræsning. Dette begreb dækker over fremstillingen af plastemner med enten krumme eller plane overflader. Dette foregår ved, at plasten fastspændes, hvorefter maskinen vil bevæge sig langs længden, og – som navnet antyder – fræse plastik væk, til kun den ønskede form står tilbage. Dette kan for eksempel bruges til at lave maskindele og ventiler eller andre reservedele.

  • CNC drejning. Med drejning er plastikemnet ikke på samme måde fastmonteret i planen. I stedet drejes og roteres de. Denne metode kan bruges meget nøjagtigt til at denne ensartede dele af høj kompleksitet.

  • CNC bukning. Mange typer af materiale kan bukkes til at være i præcis den rette vinkel, som du ønsker. Dette kan enten gøres med varmbukning eller såkaldt koldbukning. Mulighederne afhænger af det enkelte materiale, hvor du finder bukningstykkelser helt op til 10 mm af de indgående plader.

  • Plastsvejsning. Svejsning eller limning af plast er også mulig alt efter typen.

Fælles for de første tre elementer på listen gælder, at de går under navnet CNC, der er en overordnet metode. Dette er en forkortelse, der kommer af begrebet Computer Numerical Control. Dette antyder også den høje nøjagtighed, der er kendetegnet ved disse typer af forarbejdning.

Undersøg dine muligheder med dit specifikke projekt

Går du med et projekt eller en arbejdsopgave oppe i ærmet, som kunne have til fordel at få professionel plastforarbejdning ind over processen, er der gode muligheder for dette. Du kan for eksempel læse meget mere hos Cene bearbejdning og tage kontakt til dem for at høre, hvad der kan gøres for netop den plastbearbejdning, du står og har brug for.

Plast er et alsidigt materiale, der kan bruges til en lang række af forskellige projekter. Dette er dog en bred kategori, hvorfor der naturligvis findes mange undergrupper af plast. Også dette kan du lære meget mere om i dit projekts kontekst.