Arkiv 22. oktober 2021

Spar penge på dine streamingtjenester

Det bliver kun mere og mere almindeligt for danskerne at streame deres yndlingsfilm og -tv-serier. Det giver dig frit valg til selv at bestemme hvor og hvornår, du gerne vil se en god film eller nyde et afsnit af en spændende serie.

Det kan dog hurtigt blive en dyr affære at have mange abonnementer. Der kan være penge at spare, hvis du vælger de rigtige streamingtjenester for dig og dine behov.

Streamingtjenester: Hvad skal du vælge?

Når du skal vælge streamingtjenester, skal du overveje, hvad du reelt får brug for at se.

Det er spild af penge, hvis du har så mange abonnementer, at du ikke får dem brugt. Du har kun et vist antal timer om dagen, du kan bruge på underholdning, så det kan være en god start som overvejelse.

Inden du vælger udbyder af underholdning, bør du researche, hvilke muligheder du har. Du kan få et overblik over de mange muligheder på streaming.ekstrabladet.dk. Det giver dig et hurtigt indtryk af priserne og betingelserne hos de mange steder, du i dag kan finde underholdning online.

Overvej dine prioriteringer

Det kan være bestemte serier eller film, der gør bestemte tjenester mere interessante end andre for dig og dine behov. De fleste kender de mest udbredte udbydere, og de har ofte mange former for underholdning for hele familien.

Har du børn, kan det være afgørende for dig, at du både selv kan finde spændende ting, men at der også er underholdning til de mindste. Det er mest enkelt, hvis du streamer til både fjernsyn, men også bruge tablets og smartphones med din tjeneste.

Er du alene, men vil spare penge, vælger du de tjenester, du er interesseret i. Husk at stoppe abonnementet, når du har set, hvad du vil, så antallet af forskellige abonnementer ikke hober sig op.


Gode råd til at finde den bedste bil for dig

Det er ikke nogen hemmelighed, at der efterhånden findes rigtig mange forskellige biler på markedet, hvilket kan gøre det en smule besværligt at finde den helt rigtige bil, som lige præcis passer til dig og dine behov.

Men der er heldigvis hjælp at hente, hvis du ønsker dette. Du skal blot læse med videre her, hvor du vil blive præsenteret for en række gode råd, som du kan bruge, når du skal vælge din kommende bil, hvad enten det er hos en bilforhandler esbjerg eller en helt anden forhandler et andet sted i landet.

Størrelsen på bilen

Når man skal finde sin kommende bil, er det vigtigt, at man tænker på, hvad bilen skal bruges til, og hvor mange passagerer der oftest skal være i bilen. Der er trods alt forskel på at købe en bil, hvor det primært er dig selv, der skal transporteres, og en bil hvor der skal være plads til hele familien.

Selvom mindre biler i mange tilfælde er en smule billigere end større biler, er det sjældent særlig fornøjeligt, hvis man er en større familie, der skal på tur. De ekstra penge er givet godt ud, og det er helt sikkert noget, som I vil sætte pris på.

Man kommer ikke uden om den økonomiske del

Når man skal købe en ny bil, er det for størstedelen af os en af de største investeringer, man foretager sig. Derfor er det helt naturligt, at man tager sig god tid til at tænke og overveje valget. Det handler om at finde den helt rigtige balance mellem den bil, man gerne vil have og den økonomiske del af aftalen.

En dyrere bil er oftest også dyrere i drift, hvilket også er noget, som er vigtigt at have med i baghovedet, når man skal finde sin kommende bil.


Sådan forsikrer du dig mod ledighed

Det er aldrig til at sige, hvornår uheldet er ude. Det gælder også din jobsituation. Der kan lige pludseligt ske en uventet hændelse, og så kan du risikere at stå uden job. Det er selvfølgelig ikke rart at tænke på, men heldigvis har du mulighed for at forsikre dig, så du stadig har råd til at leve, selvom du ikke har noget job.

Du har nemlig mulighed for at blive medlem af én ud af flere gode a-kasser. Når du er medlem af en a-kasse, har du ret til udbetaling af dagpenge, hvis du bliver ledig.

Udbetaling af flere forskellige ydelser

Når du bliver medlem af en a-kasse, tegner du en forsikring mod ledighed. Det betyder, at du vil få udbetalt et månedligt beløb, selvom du ikke har noget job. Den ydelse bliver kaldt for dagpenge. Derudover har du også adgang til flere andre ydelser, når du er medlem.

Du har blandt andet mulighed for at få sygedagpenge, feriedagpenge, orlovsydelser i forbindelse med børnepasning samt efterløn.

Vælg en a-kasse, der kender til dit arbejdsområde

Det er ikke svært at finde en a-kasse. Der findes så mange af dem. Men det kan være mere vanskeligt at finde den rette til netop dig. Det er nemlig vigtigt, at din a-kasse kender til dit arbejdsfelt. Hvis du bliver ledig, skal de nemlig kunne vejlede dig bedst muligt. Det kan den nemmest, hvis dens medarbejdere har fingeren på pulsen i forhold til dit arbejdsfelt. Vælg derfor altid en, der har specialiseret sig inden for dit arbejdsområde.

En god a-kasse kan vejlede dig

En god a-kasse kan nemlig ikke kun udbetale ydelser. Den kan også hjælpe dig tilbage i job, hvis du bliver ledig. Derfor er det også vigtigt, at du kan se dig selv have en dybdegående samtale med deres rådgivere. Hvis du bliver ledig, skal du til samtale med både din a-kasse og dit lokale jobcenter. Her er det vigtigt, at du føler, at din a-kasse er på din side.


Derfor skal du prioritere den gode sofa

Der er mange, der mener, at hjemmets hjerterum er stuen. Her er der nemlig tale om et rum, der skal leve op til en lang række forskellige formål. Det er her, hvor hele familien samles til en god film, når der skal hygges, det er her, hvor gæsterne tages med ind efter et måltid, det er her, hvor man sætter sig godt til rette med en bog, og det er her, hvor man slapper af og puster ud efter en lang dag.

Stuen er et leverum, og derfor skal det vigtigste møbel prioriteres.

Lån penge til sofaen

Her er der selvfølgelig tale om sofaen. For hvad er en stue uden en sofa? Kan man overhovedet tillade sig at kalde et rum for en stue, hvis ikke det har en sofa, som netop kan rumme de mange forskellige funktioner? Hvis du ikke mener, at det kan lade sig at gøre, så har du måske behov for at tage et kig på bankplatformen Bankly.

Her kan du nemlig finde online lån, der sikrer, at du får råd til den sofa, som passer bedst ind i dit hjem og til de mange forskellige behov. Et sådan lån skal dog altid tages med meget stor omtanke.

Sådan finder ud sofaen

Når du skal finde frem til den rette sofa til din stue, skal du først og fremmest tænke på størrelse. Er der tale om en sofa, som ofte rummer mange mennesker, skal du gå efter en stor model, som netop tillader at flere både sidder op og lægger ned på samme tid. Hav dog også fokus på farven, idet den skal passe til din resterende indretning og materialet, da noget kan være mere praktisk din situation taget i betragtning end andet. Og så skal komforten selvfølgelig også være helt i top, så du omfavnes af din sofa.


Sådan gør du køreturen lidt hyggeligere at komme igennem

Det er de færreste bilejere, der rent faktisk nyder hvert eneste sekund af tiden bag rattet. Oftest har bilen en funktionel betydning, hvor det drejer sig om at komme bedst muligt fra A til B. Men derfor kan du jo godt gøre lidt for, at tiden bag rattet ikke kommer til at føles som en uendelighed. Det kan selvfølgelig være svært, hvis du dag ud og dag ind kører den same rute, eller hvis du tit holder i kø. Men det handler alligevel om, at få det bedste ud af situationen.

Og der er faktisk mange måder, hvorpå du kan få lidt mere ud af tiden bag rattet. Du får derfor i de følgende to afsnit et par bud på, hvordan du kan gøre køreturen lidt hyggeligere.

Brug din mobil til at afspille lydbøger og musik

Din smartphone er på mange måder et underholdningsapparat, og det kan du lige så godt udnytte til din fordel. Du kan eksempelvis afspille din yndlingsmusik eller lytte til en god lydbog. Du kan selvfølgelig også bruge telefonen til mere praktiske funktioner under kørslen – eksempelvis til at finde vej ved hjælp af GPS. Her er det dog vigtigt, at du investerer i en mobilholder til bil, hvis du vil benytte dig af din telefon under kørslen. Uden en mobilholder til bil er det nemlig ulovligt, at bruge din telefon under kørslen i og med, at håndholdt mobilbrug ikke er tilladt af sikkerhedsmæssige hensyn.

Få dig nogle gode snakke under kørslen

I den her coronatid er vi blevet bedre til den digitale kommunikation. Derfor kan du lige så godt give nogle af dine yndlingsmennesker et opkald, mens du alligevel sidder bag rattet. Du kan selvfølgelig også tage folk med på nogle af dine køreture – det er helt op til dig. Men med en social køretur går tiden bare hurtigere.


Disse ting kan du lave i vinterferien

Vinterferien nærmer sig, og det kolde vejr byder tilsyneladende ikke på nogle sjove eller spændende aktiviteter. Dog er der en masse fantastiske ting, du kan fylde kalenderen med i vinterferien. Et par af disse ting kan du læse om her.

Vinterhygge derhjemme

Hvem siger, at det ikke er hyggeligt at være hjemme? Der er nemlig utroligt mange ting, som man kan hygge sig med at lave derhjemme, mens vejret står på minusgrader udenfor.

Du kan bare tage dine haflinger sutsko på og finde på en masse sjove aktiviteter. Du kan for eksempel købe ørekæder og lave dine egne smykker.

Du kan også købe en masse forskellige ingredienser, som du kan bruge til at lave eksperimenterende og velsmagende retter. Du kan også tage brætspillene frem og spille løs sammen med familien. Der er ingen grænser for dig, hvis du vil vinterhygge derhjemme.

Gå ture i vintervejret

Du kan også gå en masse hyggelige ture i vintervejret. Her gælder det bare om at have den rette beklædning på, så du ikke kommer til at ryste af kulde, mens du går. Det kan være, at der er bestemte steder, som vil være specielt hyggelige at gå henne. Så kan du planlægge ruten til dine gåture, så du sørger for, at du får set alt, hvad du vil.

Stå på skøjter

Der er typisk også gode muligheder for dig, som elsker at stå på skøjter. Hvis du således leder efter en sjov aktivitet til din vinterferie, kan du tage skøjterne på og suse hen over isen.

Lav en masse bål

Det kolde vejr lægger også op til at lave en masse bål i løbet af vinterferien. Hvis du således har mulighed for det, kan du sørge for at lave nogle fantastiske bål. Så kan familien hygge rundt omkring målet. Der kan eventuelt også smeltes nogle skumfiduser og laves nogle snobrød på bålet.


Gode råd til at sikre dit tag mod det danske vejr

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske vejr ikke altid er så nemt at hvad med at gøre. For selvom sommeren er dejlig og foråret smukt, så kan det danske vejr altid diske op med en heftig regnbyge og et kraftigt blæsevejr.

Derfor skal huse i Danmark være gjort af noget særligt for at blive i stand til at holde det til tider hårde danske vejr ude. Her er især dit tag vigtigt, da det er taget, som modtager de fleste af de tæsk, som vejret kan finde på at sende ned over huset året igennem.

Et godt tag er således vigtigt for et solidt hus, der er i stand til at holde fugt ude, mens et hus uden et godt tag, der lader vand trænger ind i siderne eller i selve taget, hurtigt vil opleve problemer i form af mug, råd og andet skidt, der både er skidt for huset samt for dit og familiens helbred.

Hold dit hus tørt med vindskeder

Hvis du er ved at bygge nyt tag, eller hvis du er ved at renovere det gamle, skal du selvfølgelig vælge et nyt tag, som kommer i en høj kvalitet, der kan modstå både regn, blæst, frost og sne. Men taget alene er ikke nok, for i strid vind og dårligt vejr, kan regn og sne nemt trænge ind i huset fra siden lige under taget.

Derfor er det vigtigt, at du også sikrer dit hus og dit tag med en vindskede. En vindskede har nemlig til formål at holde regnen ude af huset i tagets sider. En vindskede er således monteret på siden af taget, der hvor tager hælder, så selv kraftig slagregn og sne ikke har en chance for at blæse ind under tager og ind i dit murværk eller selve huset.


Sådan kan du spare penge på dine behandlinger mod piskesmæld

Der er desværre hvert år mange, der kommer til at døje med piskesmæld. Her er der tale om en skade, der sker, når der kommer et stort ryk i kroppen og særligt nakken, hvorved hovedet strækkes bagover og efterfølgende forover. I de fleste tilfælde er det svært at se nogen synlig skade på nakken, men alligevel vil flere efterfølgende føle kraftige smerter, svimmelhed og endda koncentrationsbesvær.

Derfor er et piskesmæld noget, der kan være med til at hæmme markant i hverdagen.

Slip for de dyre regninger

Mange er derfor nødt til at søge professionel hjælp for at få lindret deres smerter. Derfor postes der dyre domme i behandlinger til fysioterapeuter og kiropraktorer, der forsøger at fjerne smerten og dermed gøre det lettere at komme gennem hverdagen.

For mange er det dog uoverskueligt med en sådan pris, og derfor søges der andre og billigere alternativer for lindring – og en sådan findes da også, hvis du tager et kig inden for på en side som; smertefribevaegelse.dk. Her er nemlig flere metoder til behandling af piskesmæld, der ikke koster dig en masse penge, og som endda kan udføres i dit eget hjem.

Sørg for at belaste din nakke

Her kan du nemlig tilegne dig en stor viden om piskesmæld, hvorfor de opstår, og hvordan man kan lindre dem. Særligt er det noget, der kan ske gennem en aktiv hverdag. Det handler nemlig om at holde kroppen i bevægelse, idet det er en måde, hvorpå du kan beskytte din nakke.

Vores krop har nemlig behov for belastning, når den skal bibeholde sin funktion, og derfor er det en fordel gradvist at belaste nakken for at gøre den stærkere.

Det hele er noget, der foregår over tid, men du vil finde ud af, at lige præcis sådanne øvelser er en god og billig investering.

Husk også at passe på dig selv mellem øvelserne

Det er naturligvis vigtigt også at tage hensyn og passe på sig selv mellem øvelserne. Dette kan gøres på flere måder, men en af dem må være, at sørge for, at man ligger ordentligt om natten. Dette kan sikres ved at have den helt rette seng. Du finder et stort udvalg af blandt andet senge hos Lauridsens Møbler & Tæpper.


Fordele, når du privatleaser bilen

Hvis du skal ud og have en ny bil, er der sikkert mange ting, du skal tage stilling til. Både mærke, model med mere er noget, du skal til at vælge. Når du først har valgt, hvilken bil du kunne tænke sig, er der også noget andet, der kan være godt at overveje – nemlig privatleasing.

Hvis du går og er lidt nervøs for at skulle købe, er privatleasing nemlig en super god mulighed. Du kan finde vw privatleasing her. Hvis du vil vide mere om fordelene ved at privatlease, skal du læse videre her.

En fleksibel aftale

Når man køber en bil, er der en masse ting, der kan gå hen og blive rigtigt dyre. Det der er endnu mere irriterende ved dette er, at disse udgifter ofte kommer uventet, og på nogle dårlige tidspunkter. Dette er ikke noget, du skal bekymre dig om på samme måde, når du privatleaser din bil.

Her laves der nemlig en kontrakt, som du skal skrive under på. denne indebærer forskellige ting, som du skal overholde, mens du har bilen – blandt andet oftest et maksimal antal på, hvor mange kilometer du må køre om måneden. Denne kontrakt gør dog også, at du vil være sikker på at skulle betale det samme beløb hver måned, for at have bilen – du kender altså altid dine biludgifter.

Intet værditab, når du er færdig med bilen

Når du har købt en bil, vil den oftest falde rigtigt meget i pris, hvis du har den i en længere periode – den vil altså få et værditab. Det vil også sige, at du vil tabe penge, når du skal sælge denne bil videre, og have en ny. Hvis du privatleaser, er det dog ikke noget, du skal bekymre dig lige så meget om, da det oftest er leasingfirmaet, der står for at sælge bilen videre.


Sådan kan du løse store udfordringer i parforholdet

I løbet af et parforhold kan man stå overfor både store og små problemer, som kan være svært at løse af sig selv. Derfor kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp, for at løse problemerne.

EFT parterapi stiger i popularitet
EFT er en forkortelse for emotionsfokuseret parterapi, som gjorde sit indtog i starten af 80’erne og er sidenhen steget markant i popularitet.

Formålet med EFT parterapi er at styrke ens parforhold, og skabe en tryg og kærlig relation. Ofte kan man have en tendens til at ville lave om på hinanden i et forhold – EFT parterapi arbejder derimod på at rumme forskelligheder. Book tid til emotionsfokuseret parterapi som en løsning til problemerne i parforholdet.

Med EFT parterapi hjælper en terapeut jer med at løse konflikter og uhensigtsmæssige mønstre. Her går man igennem forskellige trin fx identifikation, forståelse og anerkendelse. EFT parterapi kan hjælpe med både store og små problemer.

Aftabuisere brugen af parterapi
I dag er der en masse fokus på at aftabuisere brugen af en psykolog, og vi er så småt på rette vej. Flere og flere er åbne omkring deres brug af psykolog. Men parterapi er fortsat et forholdsvis stort tabu.

Mange par kan finde det meget tabubelagt at gå i parterapi, og det er de færreste, som deler det med venner, familie og kollegaer. Men et godt råd er at dele det med folk – du vil formentlig støde på andre, som står i de samme problemer og måske går til parterapi. Hermed kan I også dele gode erfaringer, som kan hjælpe på forholdet.

Mange har også en naturlig modstand mod parterapi, da det kan tvinge en ud i en selvrefleksion, som kan være en svær og følsom proces. Men når man først har taget hul på bylden, så kan det blive en stor forløsning.