Et tag til huset har først og fremmest til opgave at holde dit hus tørt og varmt. I dag findes der en masse forskellige muligheder for forskellige slags tage. De alle holder lige tæt, men hvad med holdbarhed og udseende? Huse er ikke kun huse mere. Det er for mange en form for kunstart, som repræsenterer dig, og derfor går mange op i, at taget passer til resten af husets udstråling.

De forskellige tage

Der er forskellige tage, og her vil der blive beskrevet fire af dem. Disse fire tage er i princippet lige gode, men har forskellige priser, holdbarhed og udseende.

  • Ståltaget: Dette er, som det ligger i navnet, tagplader lavet ud af stål. De bliver formet efter en bestemt facon, hvor de herefter bliver farvet med enten stengranulat eller pulverlak. På hjemmesiden; https://www.dansktagbyg.dk/staltag/decra, kan du finde professionel hjælp til belægning af dit nye ståltag. Priserne for et ståltag er meget økonomiske.

  • Tegl: Tegl er ler, som er blevet brændt, og derfor har det en meget lang levetid. Mange vælger tegl til sit tag på denne baggrund. Dog skal man have øje for, at denne type tag er i den dyrere ende, af det udvalg man kan få.

  • Fibercement: Dette tag består af bølgeplader af fibercement. Pladerne er overfladebehandlet, så de holder tætte. Da disse plader er større end teglpladerne, og en fibercementløsning er derfor også en billigere løsning. Det skyldes at pladerne er hurtigere lagt, fordi der skal lægges mindre af dem. Prisen er også meget lav, fordi der ikke behøves et undertag.

  • Tagpap: Den sidste løsning er tagpap. Dette tag består af polyesterfiberstammer, som er belagt med SBS-kunstgummi. Tagpap har en overflade lavet af stengranulat og naturskifer. Dette tag er blevet brugt indenfor de seneste 200 år og har den fordel, at det kan blive lagt på et tag med vertikale linjer.