Non-destructive testing er en metode, som er utrolig vigtig for at afprøve produkters kvalitet – uden at påføre skade til det aktuelle produkt. Som navnet non-destructive testing afslører, er der nemlig tale om en metode, der ikke påfører nogen skade på de elementer, som bliver testet.

Metoden bruges f.eks. til at bestemme, om et stålelement er tilstrækkeligt stærkt, om en svejsning er god nok eller om sikkerhedskrav og kvalitetsstandarder på anden vis er, som de lige præcis skal være.

F.eks. kan der i CE-mærkningens proces være gjort brug af non-destructive testing flere gange undervejs for at kontrollere eksempelvis stål, som skal sælges på det europæiske marked, hvor det er underlagt sikkerhedskrav for bl.a. bæreevne, når det skal bruges til byggerier.

Her er non-destructive testing en god metode, hvormed man kan teste stålet uden at påføre det skade, hvilket man gør i nogle test cases.

Non-destructive testing kan foregå på mange måder, da der er forskellige værktøjer til processen. Der kan f.eks. gøres brug af visuel prøve, ultralydsprøver, lakprøving, induktiv prøvning, røntgenprøvning og meget mere. Alt sammen er metoder, der er ikke-destruktiv og kan anvendes uden man skal bekymre sig om at skade testobjektet.

Vælg en kvalificeret partner til ikke-destruktiv testing

Når du skal finde din professionelle partner, som skal stå for at udføre disse test, skal du naturligvis vælge en faglig kompetent og erfaren partner. Som leverandør eller producent, er du ansvarlig for at kunne dokumentere et produkts styrke og kvalitet igennem hele det s livscyklus for produktionen. Du skal med andre ord kunne dokumentere frembringningen af dine produkter ned til mindste detalje for at påvise, at alle kvalitetskrav er opfyldt.

Koordineringen af test og dokumentationen heraf skal altså være tilfredsstillende og nem at gå til for dig som producent eller leverandør. Her er det en fordel at samarbejde med en virksomhed, der er en anerkendt tjenesteyder. Det er din garanti for ordentlige test og solid dokumentation, som er en absolut nødvendighed.