En strømforsyning også kaldet PSU (Power Supply Unit), er en enhed som tager vekselstrømmen fra stikkontakten i vægen, og distribuerer den som jævnstrøm iblandt de forskellige hardwarekomponenter inde i computeren. Strømforsyningen kan sammenlignes med hjertet i den menneskelige krop, i og med den ”pumper” energi rundt til de forskellige komponenter. Strømforsyningen er altså en essentiel del i et computersystem, som er nødvendig for at systemet i det hele taget kan fungere.

Der findes mange forskellige typer og varianter af strømforsyninger, med forskellige størrelser og spændinger. ATX-standarden som beskriver formfaktoren, er den mest udbredte type af strømforsyning blandt moderne desktop computere. Når en ATX-strømforsyning er tilsluttet netforsyningen, afgiver den altid en 5 volt standby-spænding (5VSB), så standbyfunktionerne på computeren altid fungerer. ATX strømforsyninger tændes og slukkes via et signal fra bundkortet som aktiveres når der trykkes på tænd/sluk-knappen.

Der bliver ofte skelnet imellem ikke-modulære og modulære strømforsyninger. En ikke-modulære strømforsyninger besidder de mest almindelige kabler, som er fastmonteret inde i strømforsyningen. En modulær strømforsyning besidder et aftageligt kabelsystem, der giver brugeren mulighed for kun at tilslutte de specifikke kabler, som skal bruges til det pågældende system. Dette reducerer den samlede mængde af kabler i computeren og mindsker risikoen for at kabler hænger sammen med andre komponenter. Det kan desuden forbedre luftgennemstrømningen i kabinettet.

Strømforsyninger findes med forskellige certificeringer. Den mest almindelige er 80 Plus standarden, som blev udgivet af Ecos Consulting i 2004. Denne certificering blev lavet for at promovere energieffektive strømforsyninger til computere. Certificeringerne indebærer at de forskellige producenter af strømforsyninger kan få et mærke på deres produkter, som beskriver hvor nøjagtig strømforsyningen er i stand til at holde en angivet spænding. Der findes på nuværende tidspunkt 6 forskellige versioner af 80 plus certificeringen: Standard, Bronze, Sølv, Guld, Platin og Titanium.

Strømforsyninger kan endvidere være udstyret med forskellige teknologier som for eksempel kortslutningsbeskyttelse og overspændingsbeskyttelse, der beskytter strømforsyningen og de tilsluttede hardwarekomponenter fra at modtage for meget strøm og brænde sammen.

Levetiden for en strømforsyning er normalt specificeret i gennemsnitstid imellem fejl (MTBF: Mean Time Between Failures), hvor højere MTBF-klassificeringer indikerer længere enhedslevetid og bedre pålidelighed. Strømforsyninger der gør brug af højkvalitets komponenter og som er udstyret med en bedre køler, kan bidrage til en højere MTBF-klassificering, fordi lavere belastning og lavere driftstemperaturer reducerer slitagen af strømforsyningen.

En anslået MTBF-værdi på 100.000 timer (ca. 140 måneder) ved 25°C og under fuld belastning er ret almindelig. Dog viser statistikkerne at ca. 80% af strømforsyningerne i hjemmecomputere, vil fungere fejlfrit i over 3 år (36 måneder). Tilsvarende forventes 20% af enhederne at fejle inden for 3 år i drift.