Skal regnskaberne klares så let som muligt? Det betyder ikke noget, om man er revisor, skoleelev eller privatperson, som bare har brug for at kunne klare sine regnskaber – de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet brug for en regnemaskine.

Regnemaskiner til forskellige formål

En regnemaskine er fordelagtig, fordi det kan øge effektiviteten at have udregningsredskabet i hånden fremfor at have det på telefonen eller computeren. Med en regnemaskine fornemmer man bedre tasterne, og køber man den med strimmel, printes strimlen ud, alt imens du taster ind, viser alt, hvad den har fået indtastet, og derfor kan man altså uden besvær danne overblik og gennemtjekke hurtigt for fejl. Disse er ofte udstyret med større taster end dem uden. Med strimmel kan man også vedhæfte udregningerne på de endelige regnskabspapirer. Udover regnemaskiner med strimmel, findes bl.a. regnemaskiner til brøkudregning, til børn, med bonrulle og et hav af andre slags.

Miljøvenlighed, skolebrug eller høj præcision?

Hvis du prioriterer at spare papir højere end at have en regnemaskine med strimmel, eller hvis du helt simpelt ikke ønsker at have en med strimmel, kan du uden problemer købe en uden. De er som regel en smule mindre, men der er ikke den store forskel. Måske er det dit barn, der går i skole, som har brug for et udregningsværktøj til eksamen eller bare generelt i skolen? Da kan en ganske normal lommeregner vise sig at være lige så nyttig som en regnemaskine. Er det mere specifikt til grafer, du har brug for en regnemaskine, er en grafregner nok det rigtige for dig. Sidst, men ikke mindst, skal du huske at være sikker på, hvor mange cifre, din regnemaskine skal vise resultaterne med. Om der skal være 8, 10 eller 12 er helt op til den enkelte og deres individuelle behov for præcision.