Selvom sommeren er slut, behøver det ikke være slut med havearbejde, hvis du elsker at gå i haven. Selv i efteråret og vinteren er der masser at begynde på i haven. Haven står aldrig stille, så der er aldrig nye projekter at påbegynde.

Lav ny terrasse

Henover sommeren er din terrasse garanteret blevet brugt en del. Hvis du kan se, at den begynder at synge på sidste vers, kunne det være, at du skulle overveje at skifte den helt ud eller give den en kærlig hånd. Hvis du har en træterrasse, kunne du vælge at skifte terrassebrædderne ud med nogle terrassebrædder af højeste kvalitet. Så er du sikker på, at den holder i mange over fremover.

Byg et skur

Mangler du et sted, hvor du kan sætte alle dine haveredskaber hen, så de er samlet ét sted? Eller savner du at kunne sætte dine havemøbler ind i læ, når det er dårligt vejr? Så kan du bruge efteråret på at bygge et skur i haven til alle dine ting. Du kan altid gøre det helt fra bunden, eller vælge at samle et du har købt.

Tøm dine tagrender

En af de mindre sjove opgaver, som til gengæld er virkelig nødvendigt, er at tømme dine tagrender for visne blade, mos m.m. Hvis ikke du gør det en gang imellem, risikerer du, at vandet løber ned af facaden på dit hus og ødelægger det. Så få det hellere gjort i god tid og gerne jævnligt, for nedfaldsbladene kan hurtigt hobe sig op.

Plant en hæk

Hvis du har en hæk, busk eller træ, der skal plantes, nogle stauder der skal i jorden eller du skal have sået nyt græs, er efteråret tiden, hvor du skal gøre det. Det er også her, du kan begynde at beskære dine buske og frugttræer.