I byen er vi så vant til at gå mellem beton og asfalt, at vi nærmest ser mere gråt end grønt, når vi træder uden for en dør.

De grå farver er ikke ligefrem nogle, der sætter liv i bybilledet, men det er der heldigvis andet, der kan. Det kan planter og blomster nemlig – og her kommer tre forslag til, hvordan de kan komme til at pynte i dit bybillede!

Smukke regnvandsbede i vejkanten

Det giver bybilledet udstråling at pynte det med lidt natur og farver – men et blomsterbed kan faktisk også have andre, praktiske funktioner.

I nogle bydele opleves der store samlinger af vand efter et regnskyl. Det skyldes ofte, at landarealet er lavt beliggende eller at asfaltkonstellationen omkring området er uhensigtsmæssig.

I disse tilfælde vælger nogen at få anlagt blomsterbede i vejkanten, som kan samle vandet, når regnen falder. Det er ikke alene en smart, men også dekorativ løsning. Det hjælper desuden kloaksystemet, når der kommer for meget pres på, og vandet flyder over. I stedet for at starte en vandstrøm ned ad vejen, ligger vandet nu fint bevaret inde i blomsterbedet, til det fordamper eller synker ned i jorden.

Og når det ikke regner – ja – så giver bedene én noget pænt at se på.

Farverig midterrabat

Det er også muligt at få dekoreret midterrabatten på en kedelig og grå vej. Det kan gøre meget for helhedsindtrykket af en vej og er måske særligt et populært valg på stille villaveje – selvom det naturligvis kan monteres på alle veje, hvor der er plads til det.

Man vil naturligvis dekorere med blomster og planter, som kan holde til de forhold, der er på en vej – det gælder fx trafik-os og saltning. Og så tages der naturligvis hensyn til, at man har mulighed for at kigge over bedene, når man kører bil, så trafiksikkerheden er på plads!

Byd velkommen med blomster

Blomster kan også bidrage til en varm og farverig velkomst ude foran en institution eller forretning. Blomster og farver spreder glæde – og det kan betyde, at du får en lidt gladere kunde.