Når man får en hælspore, så gør det simpelthen bare ondt at gå. Det kan være belastende rent psykisk at skulle holde sig i ro, hvis man er vant til at bevæge sig relativt meget. For nogle er det derfor en god idé at kigge efter nogle metoder til at komme af med hælsporen så hurtigt som muligt og det er ikke kun, hvis det kribler i en efter at komme i gang igen. Det kan også bare være fordi, at man gerne vil af med smerten.

Hvad er en hælspore?

Hvis man har en hælspore, så er senerne under foden blevet rigide og ufleksible. Det bevirker, at man kan få en betændelsestilstand i de førnævnte sener og fascier under foden. Hælspore er et begreb som bliver brugt lidt i flæng til at beskrive smerter under foden i svangen eller omkring hælarealet. Det bunder oftest i, at den sene som skal holde svangens struktur er blevet overbelastet og der derfor opstår en betædelsestilstand man ville kalde faciitis plantaris eller på dansk ”betændelse i svangsenen”. Der er flere ting man kan gøre og noget af det mest udbredte er at få indlægssåler.

Her kan en indlægssål hjælpe dig

Hvis du døjer med smerter i svangen og omkring hælen, så er der risiko for, at du døjer med en hælspore. Hvis du får det diagnosticeret og gerne vil gøre noget ved det, så kan man få specielle fodindlæg, som skal bringe foden i en anden position end dens naturlige for at aflaste senen så godt som muligt og på den måde nedbringe belastningen og forhåbentligt betændelsestilstanden. Man kan få nogle smarte hælspore skoindlæg ved at følge linket og komme i behandling for sin hælspore. Nogle har også effekt af andre behandlingsmetoder og det gælder om at finde ud af, hvad der er bedst for dig.