Når det bliver efterår og vinter, så kalder havearbejdet, men dette kræver dog en lidt varmere påklædning. Ofte lader man sin have være i efterårs- og vinterperioden, men hvis du har lyst til at få lidt jord under neglene, så er der noget havearbejde, som du kan foretage dig.

Plant træer og buske

Man kan sagtens plante f.eks. træer og buske i efterårsperioden, også selvom mange mennesker tænker, at det ikke er en god årstid. Hvis man planter i efterårsperioden, så har planterne bedre tid til at frembringe nye rødder. Det er faktisk muligt at plante træer samt buske i vinterperioden dog kun, hvis der ikke er frost i jorden.

Desuden vokser meget ukrudt året rundt, og det kan derfor være en god ide at luge og fjerne ukrudt i dine bede. På denne måde undgår du at bruge meget tid til at ordne din have, når de varmere årstider kommer igen.

Planlæg din nye have

Hvis de lange kolde måneder er lidt for lange, kan du begynde at planlægge, om du skal foretage dig nogle nye ændringer. Måske vil du gerne have lavet et nyt bed, hvor du vil have sået forskellige blomster, eller du vil have vendt jorden. Måske har du brug for en rotorharver, hvis din have er stor til at kunne klargøre et eventuelt nyt bed.

Tænk over i din planlægning af diverse planter og blomster, at det ikke nødvendigvis kun behøver at tage sig smukt ud om sommeren, men det også må være smukt om efteråret.

Undersøg hvornår det er bedst at foretage sig de forskellige ting i forhold til at plante forskellige plantearter, og hvornår det er en god ide at så nyt græs. Alt dette kan du hygge dig med i de kolde måneder, så du er klar med det samme til at gribe fat i arbejdsopgaverne.