Det er dyrt at leve, og det er endnu dyrere at leve godt. Synes du, at du bruger rigtig mange penge, og ønsker du egentligt at spare nogle af dem, så du kan få dem til at række længere, så kan du her få inspiration og gode råd til, hvordan du har muligheden for at spare i hverdagen. Det behøver nemlig ikke at betyde, at man skal lave store ændringer i ens rutiner eller hverdag.

Er der ting i din hverdag, som du godt kunne undvære?

Når hverdagen kører på rutiner, kan man egentligt følge med uden egentligt at være fuldt ud ved bevidsthed. Har man en dårlig dag, eller har man sovet dårligt, så følger man bare det, man plejer, og alligevel kommer man igennem dagen. Når hverdagen kører på rutiner på den måde, kan man dog hurtigt komme til at bruge penge, og man opdager det måske ikke, hvis det er noget, man gør tit og som en del af ens dagligdag.

Har du eksempelvis en tendens til at besøge kiosken på vej hjem fra arbejde, eller kan du godt lide et smurt rundstykke om morgenen? Det kan være tendenser, man egentligt godt kan leve uden, men som man vælger at gøre alligevel, fordi et er en vane, eller fordi man har lyst. Besøger du bageren et par gange om ugen, løber det hurtigt op.

Tank kun bilen op når det er nødvendigt

Cykler du på arbejde, eller tager du offentligt transport? Så er der ingen grund til, at bilen derhjemme står med en fuld tank. På den måde kan du også spare penge, hvis den eksempelvis pludseligt skal på værksted. Ofte kommer det som et chok, og på nettet kan du læse om dine muligheder for at låne penge online, hvis det bliver en nødvendighed. Lån kun penge hvis du ikke har andre løsninger og gennemtænkt det altid nøje. Et lån er ikke uden konsekvenser.