NB! Denne artikel er lavet i samarbejde med https://sprængning.nu/, der er sprængningseksperter inden for byggeindustri og have.

Hvem drømmer ikke om en smuk have? Sådan en, hvor græsset er grønt, plant og frodigt. En have, hvor zonerne er nydeligt opdelt og alle fremstår velplejede. En have, hvor der er glidende overgange mellem de enkelte udeområder og huset til ejendommen.

En sådan have er dog ikke bare at fremtrylle. Det kræver hårdt arbejde – og i nogen tilfælde er det arbejde så hårdt, at det kan være nødvendigt at tage mere drastiske midler i brug.

Bambussprængning er blevet almindeligt

I dag er det helt almindeligt, at man sprænger bambus bort fra haven. Lyder det voldsomt? Måske, men der er altså ikke tale om fyrværkerilignende kanonslag, der kastes hovedløst i haven for at sprænge løs. I stedet er der tale om et meget nøje og kontrolleret stykke arbejde, som udføres af erfarne hænder og hoveder.

Typisk foregår det ved, at der er en haveejer, der ikke orker at skulle kæmpe med bambus og genstridige rodnet. I stedet tilkalder han eller hun en sprængningsekspert. Han møder herpå op og kan vurdere situationen med egne øjne.

En af de store fordele er, at der ikke skal køres maskiner igennem haven for at grave op. De flotte græsgange får derfor lov at stå uberørt, selvom du får udført arbejdet lige så effektivt, som nogen maskine kunne have klaret det.

Nu bliver det så vurderet, hvor meget sprængningsstof, der skal bruges til området, og måske oprettes der en lille sikkerhedsafstand til området. Derudover, så lægges der tunge plader og måtter af bly over det berørte område. Det gør man for, at der ikke springer stumper og stykker (grene, jord og sten) op og rammer mennesker eller f.eks. vinduer på nærtliggende hus eller drivhus.

En anden fordel ved at pakke området ind er, at det gør det let at samle det hele efterfølgende og køre det væk i en trillebør. Du kan derved let tage de ny flytbare bider fra bambusbedet og fjerne dem for bestandigt.

Tilbage står du med at helt nyt og brugbart område, så du kan få skabt dig den have, du altid har drømt om.