I øjeblikket ser vi en klar tendens til, at vi gør langt mere brug af træmaterialer i vores indretning. Her i Skandinavien har vi altid været gode til at forene vores meget minimalistiske boligstil med rå materialer som træ og metal. Det er nemlig slet ikke lige så modstridende, som det måske kan lyde, men faktisk en kontrast, der fungerer rigtig godt!

Tænk engang over det. Tidligere er alle møbler udformet i flotte træsorter, ligesom vores gulve har været – og stadig er – lagt som skønne behandlede brædder – f.eks. som sildeben og lignende.

Mange taler i øjeblikket om at bringe naturen ind i hjemmet. Men ikke kun ved at anvende træ, men ved at anvende træ i et råt look. Et klassisk eksempel er et rustikt plankebord med ben af metal eller andet stål.

Men det er ikke kun vores store massive træborde, der er at finde i mange moderigtige danske hjem. For der er også styr på detaljerne og helt andet brug af smukke træ-ting.

I vores stuer, soveværelser og på kontorer etc. har vi altid – i hvert fald tit og ofte – reoler stående, som ser flotte ud og kan bruges til opbevaring. Også her er det med mulighed for at købe nogle reoler, der er meget mere rå i deres udtryk end traditionelt set. F.eks. kan man købe reoler, der har en sort stålramme. Nogle gange med en form for maskeret stålnet som en del af designet. Stil nogle blomster på disse sammen med dine bøger og andre ting, så har du pludselig en smuk kontrast af noget der synes industrielt, samt noget så smukt og organisk som flotte blomster eller planter.

Husk at du kan være med til at styrke eller minimere kontrasten, hvis du tænker over træets nuance kontra væggenes farver i din bolig. Har du f.eks. hvide vægge, så kan det være utroligt smukt med et mørkere træbord, der evt. er behandlet med en flot mørk olie. Omvendt kan du lysne mørkere rum op, hvis du vælger lysere trælook til netop de rum.

Hvis du ønsker inspiration, så anbefaler vi, at du læser i boligblade eller anvender en platform som f.eks. Pinterest, hvor der er masser af billeder, der kan bruges til inspiration.