I den første tid efter en fødsel kan det godt være svært at give slip på den lille nyfødte, og der er en vis tryghed i at have barnet sovende lige ved siden af dig. Men det bliver heller ikke ved med at gå, og på et tidspunkt bliver du, både for din egen og for barnets skyld, nødt til at bukke under og flytte barnet ind på sit eget værelse. Dette værelse må du til gengæld gerne sætte nogle krav til, så det bliver det perfekte værelse for dit barn at vokse op i.

En god seng

Det er vigtigt at barnet sover godt på sit nye værelse. Det er både fordi, søvn er vigtigt for barnets vækst, og for at det kommer til at have energi til at lege og udvikle sine motoriske evner, men det er også vigtigt for jer som forældre, da det ikke er sikkert, at I har fået så meget søvn i den første tid af barnets liv – nu hvor I har fået jeres eget soveværelse tilbage igen, giver det jer en bedre mulighed for at sove om natten, og barnet sover altså bedre i en god seng.

Legetøj

Det er også vigtigt, at barnet har noget at lege med. Det er igen vigtigt for udviklingen af nødvendige motoriske og intellektuelle evner, men det er også en god måde for barnet at få tiden til at gå på, på en produktiv måde.

Dekorationer

Selvom det nok ikke er dette, barnet kommer til at sætte mest pris på, kan dekorationer alligevel hjælpe med udseendet af barneværelset. Det kan være forskellige statuer, eller det kan være nogle forskellige billeder og figurer, der står på barnets værelse. Nogle af de figurer, der er meget populære på børneværelser, er bl.a. Willow Tree figurer – du kan shoppe Willow Tree her.