Investér i en karnap til huset

Hvis du går og tænker på at foretage forbedringer ved huset eller lejligheden, så er der selvfølgelig meget, du kan gøre – bygge en garage, skifte vinduerne ud, renovere køkkenet eller badeværelset eller måske bygge til? Det hele kommer an på, hvad dit formål med forbedringen er. Vil du have mere lys ind i stuen? Vil du have mere plads? Vil du have en lille hyggekrog? Hvis du kan svare ja til bare ét af de foregående tre spørgsmål, så har du helt sikkert brug for en karnap.

En karnap kan defineres som et fremspringende parti på en bygnings facade, der enten er forsynet med vinduer eller døre. Karnapper kan have mange forskellige udformninger. Den kan for eksempel have buede sider, skråt afskårne sider eller også kan den møde facaden i en ret vinkel. Karnapper kan monteres både i stueplan og opefter – karnapper på villaer placeres oftest i stueetagen, imens karnapper på etageejendomme oftest først begynder fra første sal og opefter. Det er derfor muligt at få en karnap, uanset om du bor i eget hus eller ejerlejlighed.

Der er mange fordele ved karnapper – hvis vi dog skal være lidt mere specifikke, så er én af de helt store fordele faktisk at du får meget mere plads i boligen. Det er jo et par ekstra kvadratmeter, der bliver sat udenpå boligen – du får på den måde ekstra plads indenfor, men der bygges udenpå bygningen. Du kan med andre ord se en karnap lidt som en lukket balkon, der giver dig mere plads. Mange bruger faktisk netop deres karnap til at skabe et lille hyggeområde ved vinduet. Her kan du for eksempel placere en behagelig lænestol og et lille sofabord, så du har din helt egen lille læsekrog i huset med en lækker udsigt udenfor.

En karnap giver dig dog ikke kun mere plads i boligen – den giver dig også mere naturligt lys indenfor. Du får en dejlig lys stue, hvis du får bygget en karnap udenfor, og du får samtidig mulighed for at præge udseendet af din bolig. Du bestemmer jo helt selv, hvordan karnappen skal se ud – både indvendig og udvendig.