I de fleste menneskers hverdagsliv spiller teknologien og transport en utrolig vigtig rolle – for ikke mere end 3 millioner biler kører hver dag rundt på de danske veje. Men ofte tænker vi ikke så meget over vedligeholdelsen af vores udstyr, og heller ikke hvordan vi kan optimere det mest muligt. Frygt ej – for denne guide vil lede dig gennem de vigtigste opgaver, der er obligatoriske for dig som bilejer.

Husk tilbehøret

Hvad end du ejer en bil, barnevogn eller endda en cykel, kan det være rigtig smart at have sans for detaljen. Hvor ofte har du ikke oplevet ikke at kunne transportere dine ejendele, der er i stand til at køre? Løsningen er simpel; med et anhængertræk af god kvalitet er det muligt at transportere dine ting, og så er den endda nem at bruge og montere for alle – og de fleste vil komme ud for situationer, hvor det er nødvendigt at have. Derudover er bilens indretning også værd at tage et kig på. Virker din GPS stadig, og er radioen i topform?

Bilrengøring

En ting er at holde sin bil ren udenpå – men en anden ting er at holde den funklende ren indvendigt. Det er ofte en lille detalje, mange glemmer. For hvorfor bruge mange timer på at svede over det, når der alligevel ikke er nogen, der skal se det? Svaret er enkelt; hvis bilen er beskidt og støvet indeni, skaber det dårlig luft. Det er i sidste ende med til at bestemme din køretur, for en masse støv kan let give snue og løbende øjne. For at komme ordentligt til bunds i hovedrengøringen af din bil, er det især vigtigt at have disse ting i baghovedet:

  • Rod

  • Sæder

  • Overflader

  • Ruder og spejle

Disse fire ting er de vigtigste at holde fokus på, da det for det meste er dem, der er synderen bag en beskidt bil. Sørg derfor for at fjerne alt rod som skrald, papir og andre unødvendige ting, før du begynder at gøre rent. Derefter kan du støvsuge alle måtter og sæder, og dernæst tørre alle overflader af. Til sidst kan du pudse både ruder og spejle, og alt efter dit ambitionsniveau vil disse enkle trin kunne hjælpe dig godt på vej mod en skinnende ren bil. For en ren bil er ikke blot renhed – det er at gøre din tid i bilen til den bedste tid.

Vinterdæk og lys – det vigtigste!

Det er helt afsindigt vigtigt at huske overgangen fra efterår til vinter. Ikke bare for dig selv og din familie, men også for din bil. Derfor skal du nemt og hurtigt få installeret vinterdæk, så du er beskyttet mod glatte veje, der er skyld i mange uheld. Ligeledes er det smart at undersøge, om alle dine lys virker, som de skal – både for- og baglygter, blinklys og advarselslys. Mange mennesker når ikke at opdage det, før det er for sent – så det er bare om at gå i gang.