Du står med dit nyindkøbte maleri. Men hvor skal du hænge det? Man kan nemt få en fornemmelse af, at billedet ikke kommer helt til sin ret, der hvor det hænger. Når du gør dig dine overvejelser, giver det god mening at starte med at finde det sted eller den væg i rummet, der får mest opmærksomhed. Det er den placering, øjet naturligt falder på, når man går ind i rummet eller sidder i sofaen. Her vil dit nye maleri gøre mest gavn, idet du kommer til at se mest på det. Har du ikke hængt dit nye maleri op endnu, kan de følgende råd være gode at overveje inden da. Klik her og spar penge på finansiering af dit næste maleri.

Lys og farver i billede og rum

Hvis du gerne vil have dit maleri til at passe ind i rummet, skal farver og nuancer i billedet gerne gå igen på eksempelvis møbler, puder, tæpper og lignende. Match farverne i rummet med dem i billedet. Desuden, kommer maleriet bedre til sin ret hvis det konstant oplyst. Placer det derfor så både naturligt lys fra vinduet og stråler fra lamper lyser billedet op. Du kan nemt får råd til et ny maleri med en hurtigudbetaling.

Placering på væggen

Når du har bestemt dig for på hvilken væg, maleriet skal hænge, er der stadig et par aspekter at tænke over. Maleriet skal gerne så vidt muligt hænge i øjenhøjde (180 – 185 cm over gulvet). Det får blikket til at falde mere naturligt på maleriet uden at man får ondt i nakken. Hænger der allerede billeder på samme væg eller har du købt mere end et nyt maleri skal dette også spille ind. Det giver nemlig mest ro for øjet, hvis billeder på samme væg flugter i enten toppen eller bunden. Hænger malerier meget forskelligt på samme væg, fremstår rummet forvirrende og rodet.