Hvis du arbejder meget hjemmefra eller har en hobby, der kræver lidt ekstra koncentration, kan det være rart med et hjemmekontor. Når du skal arbejde, kan det godt være svært at koncentrere sig i køkkenet eller stuen, når resten af familie også er der. Derfor fungerer det godt at have et sted, hvor du kan sætte dig hen.

Indret med nogle lækre møbler

Hvis du skal kunne holde ud at arbejde i længere tid ad gangen, kræver det, at du sidder i nogle gode møbler. Sæt noget tid af til at finde den rette stol og bord, så du kan få skabt et brugbart hjemmekontor. Det er f.eks. dejligt at have et hæve/sænke-bord, så du kan både stå op og sidde ned og arbejde.

Gør dit kontor behageligt at være i

Når du skal indrette dit kontor, er det værd at gå op i, at der skal være behageligt og rart at være. Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas, når du skal kunne sidde og koncentrere dig om at arbejde. Du kan f.eks. vælge at lægge tæppe på dit kontor, da det giver en varme til rummet i modsætning til nogle trægulve. Hvis du vil gøre det nemt, så vælg tæppefliser. Du kan også indrette dit hjemmekontor med en lille sofa, day bed eller god stol, så du kan sætte dig der og tage en lille pause en gang imellem.

Skab personlighed på dit kontor

Hvis du skal føle dig ekstra godt tilpas på dit kontor, skal du gøre det lidt mere personligt. Det skal være et sted, hvor du skal kunne sidde i flere timer ad gangen og arbejde, så du må gerne føle dig hjemme og behageligt tilpas. Du kan f.eks. lave en billedvæg med personlige billeder eller en opslagstavle med citater, billeder, deadlines m.m.