Rotteproblemet er voksende, og det kan give alvorlige problemer. Rotter udgør en reel sundhedsrisiko, idet de kan bære på op til 55 sygdomme. Rotter kan bl.a. bære på Weils syge, som er dødelig i helt op til 5-15 procent af tilfældene. Man skal faktisk kun i kontakt med noget, som rotten har strintet på for at blive syg. Det er dog ikke kun de mange sygdomme, der udgør et problem. Rotter kan også godt lige at bruge deres store tænder til at gnave sig igennem stort set alle materialer. Det giver ikke bare store materielle skader, men kan også udgøre en alvorlig brandfare.

Der findes dog flere metoder til bekæmpelse af rotter. Vi gennemgår nogle af de mest gængse metoder her, så du effektivt kan slippe af med rotter i din bolig.

Stop rotterne fra at komme ind

Du kan forebygge uønskede besøg af rotter ved at gøre det umuligt for rotterne at komme ind. Det handler her om at sikre alle helt små indgange til boligen. Du kan f.eks. placere et gitter på faldrørsudluftningen, sætte hønsetråd i nedløbsrør og installere rottespærrer i afløbsrør. Du kan dog også gøre din bolig uattraktiv. Du kan bl.a. undgå at fodre fugle, da du så heller ikke fodrer rotterne, du kan undgå rod ved huset, så rotterne ikke kan finde gemmesteder, og så kan du også klippe bevoksningen ved huset ned, så rotterne ikke kan klatre op af dem. Du skal dog være meget grundigt, når du sikrer huset. Rotter kan nemlig komme ind gennem huller på blot 2 cm i diameter.

Rottefælder

Du kan fange de uønskede gæster ved at gøre brug af rottefælder. Du bør her placere dem, hvor du enten kan høre rotteaktivitet eller se rotteefterladenskaber. Husk at binde fælden fast, så rotten ikke stikker af med fælden og dør et sted, hvor du ikke kan finde den. Så skal du i stedet bare leve med stanken af døde rotter.

Rottegift

Hvis du ikke kan få fat på rotterne med fælder, kan rottegift for nogle komme på tale. Gift har dog den kæmpe ulempe, at man ikke kan kontrollere, hvor rotterne dør og man slipper på den måde ikke af med rotterne, men får i stedet en forfærdelig stank i boligen i op til 3 uger. Stanken kan endda sætte sig i husets gulvbrædder, så den holder ved en del længere en 3 uger.

Gnaversirenen

Hvis du ikke vil bruge en masse tid på at sikre dit hjem, stille fælder op og bruge gift, så findes der heldigvis en mere effektiv metode til rottebekæmpelse. Du kan blot opstille en Gnaversirene. Den skræmmer rotterne væk med ultralyd. Du skal således ikke bekymre dig om at sikre huset, fordi rotterne vil slet ikke have lyst til at komme indenfor med den skrækkelig lyd. Det er altså en metode, der kræver minimal indsats, men giver maksimalt udbytte.