Selvom hustage generelt set holder mange år, så ved du dagen kommer hvor dit hus trænger til et nyt tag. Især hvis taget allerede har mange år på bagen. Hvorfor ikke være på forkant, så du undgår en utæt tagkonstruktion og usynlige huller i taget, hvor vandet drypper ind og giver skimmelsvamp i hele tagkonstruktionen. Vær i god tid med at vælge nyt tag, så utæthederne ikke pludselig kommer som en ubehagelig overraskelse.

Hvilket tag skal jeg vælge?

Undersøg hvilket tag har du har i forvejen og om du ønsker samme tagtype. Tjek lokalplanen, da der kan være reglementer, som fordrer at man kun må anvende bestemte tagsten og farver på jeres gade. Hvis du ønsker en anden tagtype end den der er foreskrevet i lokalplanen eller grundejerreglementet, må du i gang med at bage småkager og besøge alle naboer til en nabohøring for godkendelse.

Der findes mange tagtyper. Teglsten er den moderne klassiker, som kendetegnes ved den gode kvalitet og holdbarhed på op til 50 år. Teglsten er blevet anvendt i over 900 år og disse sten er typisk lidt dyrere end andre tagsten, netop pga. at den gode kvalitet og holdbarhed. Ønsker du et tag der holder i 20-30 år kan et eternittag være en idé for dig. Tagstenen kaldes også fibercement og er meget anvendt i Danmark. stenene er lette at arbejde med og fås i flere farver. Er du den heldige ejer af et asbesttag, så er holdbarheden på disse tagsten ofte længere, men på sigt kan det være en god idé, at få et tagfirma til at fjerne det gamle tag og få lagt et nyt. Det kan give huset et nyt æstetisk look og få huset til at se nyere ud end det er. Et ståltag forbinder man typisk med lade og andre landbrugsbygninger, da det historisk set har været en billig måde at dække store tagarealer. I dag findes der ståltag til private boliger, som har samme størrelse som andre tagtyper til privatboliger. En yderst populær tagsten er betontag, da det ligner teglsten, men ikke koster nær så meget. Der findes mange varianter indenfor betontagsten, hvilket giver dig mange valgmuligheder. Typiske farvevalg er sort eller røde. De er nemme at montere og alt efter variant går processen hurtigere.