Understrygning er i mange år blevet andet, når ældre tegl- og betontagstenstage skulle tættes – ja, det er faktisk blevet brugt lige siden 1976! Det bruges altså til at gøre et tag mere tæt, så det forhindrer både fygesne og slagregn i at trænge ind til undertaget – sker dette, kan de underliggende konstruktioner nemlig blive beskadiget. Det vil altså betyde, at træværket i taget med tiden vil både rådne og få svamp, hvilket naturligvis kan blive utroligt dyrt at rette op på i sidste ende, hvis ikke der bliver gjort noget ved situationen i tide. Men hvorfor bør man egentlig vælge overstrygning over fx understrygning? Det kan du få svar på, hvis du læser med her, og lige her kan du desuden få et uforpligtende tilbud på overstrygning.

Overstrygning vs. understrygning

Ønsker du altså ikke at tømme hele din opsparing, blot for at få udskiftet dit tag? Så skal du altså få foretaget en overstrygning af dit tag med det samme du finder ud af, at det er utæt. En overstrygning er nemlig dit bedste alternativ til et helt nyt tag. En understrygning kan nemlig være svær både at reparere og vedligeholde, idet det kan være svært at få adgang til blandt andet skunker og skråvægge. Med en overstrygning kan du altså, med andre ord, forlænge dit tags levetid samtidig med, at du kan spare nogle penge – og hvem ønsker ikke det?

Derfor skal du få foretaget den overstryning!

Vælger du desuden at få foretaget en overstrygning i stedet for en understrygning, er der en række fordele, der medfølger. Overstrygning kan fx modstå de store påvirkninger, som et tag kan blive udsat for her i Danmark – blandt andet skift fra hård varme til frost. Med en overstrygning vil tagstenene på dit tag desuden nærmest blive limet sammen, hvilket også gør dit tag mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr.

Derudover påvirker en overstrygning altså også din varmeregning – men ikke på den negative måde! Har du nemlig en ældre bolig, er der stor sandsynlighed for, at isoleringen ikke er helt, som den skal være – og derfor fiser varmen altså direkte ud. Med overstrygningen vil du dog opnår en tættere tagflade, og din bolig vil altså blive isoleret meget bedre end før. Det resulterer naturligvis i, at varmen forbliver inde i boligen, og du vil med garanti opleve en væsentlig forskel på din varmeregning!