Når der skal vælges nyt gulv til køkkenet, vælger en stor del af danskerne vinylgulve.
Selvom vi har indsnævret det til denne ene gulvtype er udvalget stadig meget bredt, som det eksempelvis ses hos FlotteGulve.dk.

Vinyl kan se ud på mange forskellige måder. Det kan ligne alt lige fra træ til klinker, beton og græs. Overfladen i mange af vinylerne har en struktur i overfladen, som bidrager til at gulvet virker meget naturtro. Det vil sige at på mange af de vinyler der ligner træ, kan man ligefrem mærke årestrukturen i træret. Ligeledes kan der på de vinyler der imiterer sten og klinker være en struktur der følger mønsterets udseende. Så du kan lægge et vinylgulv i køkkenet, der ligner træ, men som slet ikke kræver det samme velighold.

Denne gulvtype gør sig særdeles godt i et køkken, af flere årsager, hvor af den vigtigste er at gulvet er yderst praktisk. Vinylgulve har nemlig en lukket overflade. Det gør, at gulvet er utroligt nemt både at holde og gøre rent. Da overfladen er helt lukket vil den ikke vil suge snavset til sig.
Vinylgulvet kan du meget nemt rengøre med en tur med støvsugeren og en opvredet klud.

Slidstyrken på vinylgulve kan variere, men de fleste vinylgulve kan sagtens tåle en stor famillie og en hektisk hverdag. Hvor man ikke behøver at tænke på at veligholde sit gulv eller at være bekymret for om gulvet bliver ødelagt hvis man spilder mælk, vand og lignende i køkkenet.
Med denne gulvtype kan du sagtens læne dig tilbage og bruge din tid på noget andet end at pleje dit køkkengulv.

Vinyler kan fås i hele ruller samt i plader eller planker med kliksystem. Derfor kan monteringsdelen værre forskellig, alt efter hvilket vinylgulv du kigger på.
Ud fra billeder på nettet er det ikke umildbart til at se om det er en vinyl med kliksystem eller om det er en rullle. Her kan du med fordel tage en fagperson med på råd, så du får det gulv der passer til dine ønsker og behov.