Et højskoleophold er en unik mulighed for at udvikle dig som person. Dette kan ske på mange planer, f.eks. hvis du vælger et højskoleophold med idræt, hvor du næsten kan være sikker på at udvikle dig på det fysiske og sundhedsmæssige plan. Dertil kan man rykke sig mental ved at udfordres i forskellige sportsgrene, imens man dyrker fællesskabet og vokser på det sociale plan. At bo på en højskole eller efterskole i et år eller to kan være et godt sted for unge, der har brug for tænkerum. Her har man tid til at mærke efter, hvad man virkelig vil, så opholdet fungerer som et springbræt videre i livet.

Tips til at finde den rigtige højskole eller efterskole

I Danmark er der utallige efterskoler at vælge imellem, så det kan virke uoverskueligt at finde præcis den, der passer il dig. Et godt råd er, at researche dine valgmuligheder grundigt, så du ikke kun vælger efter få kriterier. En god skole tilbyder mange forskellige aktiviteter og sportsgrene, så du kan udforske forskellige valgfag og finde det du brænder mest for. Derudover er det også en god idé at vælge ud fra størrelsen på skolen. En størrelse på under 100 elever skaber mere nærvær og fællesskab, og du vil opleve, at du er en central spiller fra dag ét. Noget andet, der kan bidrage positivt til dit ophold er at vælge en skole med udenlandske elever, da disse skaber venskaber på tværs af kulturer.

Skab minder for livet

Gennem de mange oplevelser du vil få i din tid på skolen, vil du opleve, at du skaber minder for livet. Højskole eller efterskoleopholdet vil være en god mulighed for at få unikke erindringer, som du vil huske for evigt, og tænke tilbage på med et smil. Hvor ofte får man muligheden for at danne minder og fællesskaber så stærke som dem på højskolen?