Nogle gange kan du havne i situationer, hvor det er nødvendigt, at du skifter bogholder. Når du skifter, er det vigtigt, du sørger for, at du får gjort det under ordentlige vilkår og betingelser. Måske skifter du midt i et regnskabsår, eller ved opstart af et nyt?

Det kan du tænke over

Ved skift af din gamle bogholder til en ny, er det vigtigt, du får afklaret en række ting, da det ikke er lige til at skifte bogholder. Måske kender du endda en, som gerne vil være Bogholder?

  • Kemien mellem dig og din bogholder skal være god.

  • Når du skaffer dig en ny bogholder, skal du sørge for at afstemme, hvilke forventninger, du har til personen.

  • Aftale angående pris. Måske skal din bogholder have en fast pris, eller måske er det vekslende? Nogle gange er prisen ikke fast, da det afhænger af, hvor mange og hvornår din bogholder får udleveret diverse opgaver.

  • Har du mulighed for selv at bidrage? Sommetider kan du opleve, at din bogholder helst vil klare opgaven af dit indleverede materiale selv uden, du blander dig ved at tage del i arbejdet.

Opmærksom

Når du skifter fra din gamle bogholder til den nye, skal du sørge for, at de ikke arbejder på samme materialer. Sørg derfor at være tydelig og klar, hvornår den ene stopper sit arbejde, og den anden starter. Du skal være opmærksom på, at din nye bogholder har brug for en række oplysninger angående bl.a. kontoplan og det sidste årsregnskab. Du skal tage en snak med din nye bogholder om alle disse ting, så de kan falde på plads, og I undgår misforståelser. Du kan risikere, at din bogholder vil have dig til at sende forskellige bilag osv. til bogholderen.

Når din bogholder har igangsat de første opgaver, som du har tildelt, skal du sørge for at fortælle, hvis der er ting, som du finder undrende eller spørgsmålstegn til.