De fleste der har bil ved, hvor dyrt det kan være at ende hos mekanikeren. Blot til det årlige servicetjek kan det rende op i flere tusinde kroner, og derfor er det altså ikke et sted man ønsker at komme alt for ofte.
Der er også mange overvejelser der skal gøres i forbindelse med køb af bil, da en ældre bil naturligvis skal oftere til reparation end en ny, og dette derfor er der tages i betragtning når man køber en bil – ny eller gammel. Der er selvfølgelig også prisforskel, og derfor gælder det om at finde den rette balance som giver mest mulig økonomisk mening for dig.

 

En bekendt med teknisk snilde er guld værd

Kender du en der er eller har været mekaniker, så kan det spare dig for rigtig mange penge. Hvis man skal køre til mekanikkerne med hver eneste lille detalje, så kan det blive meget dyrt. Derfor, hvis du kender en der kan afhjælpe dit hul i udstødningen med en simpel mag svejsning hjemme i værkstedet, så bør du pleje den relation for den kan som sagt spare dig for mange penge.

Af den grund er de klassiske jyske relationer, hvor man hjælper hinanden med hvad man nu kan en rigtig gode egenskab, hvor der ikke nødvendigvis behøves at blive udvekslet penge, men derimod blot små tjenester.

 

Overhold altid service

Selvom det er en træls udgift, så bør du altid overholde service. Det kan være en god idé at indregne serviceomkostninger i ens månedlige udgifter, hvorfor man derved har penge på budgetkontoen til at betale når service kommer.

Hvis man undlader at få fikset de småting som undervejs kan det føre til større regninger i den sidste ende, og derfor skal man altså sørge for at overholde serviceaftaler. Det er også en god idé at have servicebogen komplet når man skal videresælge bilen.