Har du fået nok af dyre varmeregninger, der sprænger dit budget? Så skal du måske overveje at skifte varmesystem. Der findes nemlig mange moderne varmesystemer, som kan skære en stor bid af dine årlige udgifter til opvarmning af boligen.

Du kan bl.a. vælge at investere i en varmepumpe, som udnytter energien i luften til at opvarme dit hus. En varmepumpe er yders billig i drift, og hvis dit nuværende varmesystem er eksempelvis et oliefyr, kan du komme til at spare mange tusinde kroner årligt ved at skifte til en varmepumpe.

Det koster dog en god sum penge at købe en varmepumpe, og hvis du ikke selv har alle pengene, kan du overveje at låne de sidste. Du kan samle alle dine eksisterende lån samt dit nye i ét samlelån på Samlelaan.net. Med er samlelån kan du komme til at spare mange tusinde kroner på dine månedlige udgifter til dine lån.

Gode råd til dig der låner

Hvis du overvejer at låne penge til en varmepumpe, skal du huske at tænke det hele grundigt igennem først. Det er dyrt at låne, og du skal huske, at lånet plus ekstra omkostninger skal betales tilbage igen.

Derfor må du aldrig låne penge, hvis du ikke er sikker på, at du har råd til at betale for lånets udgifter. Du skal således skabe dig et godt overblik over din økonomi, så du kan se, om der er plads i dit månedlige råderum til at betale for lånets afdrag.

Derfor skal du også tjekke op på lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er et tal, som samler alle lånets udgifter i ét.

Men det er altid en god idé at starte med at spørge dig selv, om du kan finde andre måder at finansiere din varmepumpe på, da lån er en dyr løsning.