Brugtvognsmarkedet kan af og til være svært at overskue. Der findes en verden af forhandlere – både private og erhverv – og der er et abnormt udbud af forskellige bilmodeller at vælge iblandt.

Derfor kan det være godt at gøre sig nogle sunde overvejelser, før man køber brugt bil.

Hvad har jeg brug for?

Det er let at forfalde til at tænke på design og hestekræfter, når man skal finde den nye bil. Men det kan også være farligt! Man skal naturligvis ikke vælge en bil udelukkende på behov, da det tager det ’sjove’ fra at købe bilen, men det er fornuftigt at finde sit udgangspunkt baseret på behov.

Når du skal vurdere dine behov, skal du tænke over, hvordan du kommer til at bruge bilen. Skal du køre langt? Skal du køre i byzoner? Har du behov for meget plads i bilen? Skal den være særligt børnevenlig? Er det familiens primære køretøj eller en ekstra bil?

Efterhånden som du får svaret på disse spørgsmål og kortlægger dine behov, kan du begynde at se modellen for dig. Tænker du brændstoføkonomisk får du lynhurtigt sorteret den store Jeep fra, og tænker du i plads, er en Ford Ka også hurtigt ude af billedet. Det snævrer markedet ind og sikrer mere overskuelighed i processen.

Husk at selvom du har indsnævret markedet, kan du stadig finde flotte bilmodeller, som passer ind i din smag.

Er prisen retfærdig?

De fleste vil gerne gøre en god handel og leder derfor efter billige brugte biler. Og man kan sagtens finde gode brugte biler, som er enten billige eller retfærdiggjort af en højere brugtpris.

En god idé er dog, at du sammenligner den tiltænkte bilmodel med tilsvarende modeller fra andre forhandlere eller online markedsplatforme.

Det giver dig mulighed for at vurdere, om du er ved at gøre en god handel, eller om du måske skal genforhandle prisen.

Husk desuden at undersøge bilens finansielle undersøgelser, så du ikke køber en bil med restgæld.

Test bilen og husk en slutseddel

Før du køber din nye brugte bil, kan det være en god idé at få den testet for skjulte fejl og mangler. Du kan f.eks. bestille en brugtbiltest hos FDM, som giver dig et samlet overblik over bilen.

En sådan test koster naturligvis en smule, men investeringen er godt givet ud kontra at købe en bil med skjulte fejl.

Husk desuden altid at køb bilen med en udfyldt slutseddel. Men vær sikker på, at bilen er i orden, før du skriver under.