Havearbejde kan være en stor glæde, men det kan også være en pinsel. Måske er du typen, der elsker din have. Måske kaster du dig ud i det ene grønne projekt efter det andet. Eller måske er du derimod typen, der ikke magter at gå i krig med viltre grene og larmende plæneklippere. Der findes mange slags havemennesker, og den ene type er ikke bedre end den anden. Du kan sagtens nyde at have en have, selvom du ikke nyder at arbejde i den. Du vil her blive guidet til, hvordan du lettest og mest bekvemt kan blive havearbejdet kvit.

Dette udstyr er godt til havearbejdet

  • Knæpude: En knæpude er uundværlig, for du kan ikke undgå at skulle ned på knæ, når du luger og planter. Ja beklager! En knæpude kan i det mindste gøre oplevelsen blødere, og du undgår at skrabe knæ og beskadige dine knæ.

  • Havehandsker: Ligesom det gælder med knæpuden, så kan havehandskerne beskytte din hud og give dig en mere behagelig oplevelse. Står du med fingrene i koldt vand eller i en stikkende rosenbusk, er det godt at beskytte sig. Desuden kan du undgå jord under neglene og beskidte fingre, der næsten er umulige at få vasket rene igen.

  • Kultivator: En vigtigt redskab, som er svær at undvære. En kultivator er god i jorden, og den graver effektivt på grund af den unikke form.

  • Flisefugerenser: Sådan en fætter kan være en kærkommen ven, når du slider med at fjerne genstridigt ukrudt mellem fliserne

  • Robotplæneklipper. Det er næsten for godt til at være sandt. Men det er faktisk helt rigtigt! Plænen bliver klippet, uden at du skal røre en finger! Brug for hjælp til at købe din nye bedste ven? Lån penge nu med et hurtigt bonuslån.

Der findes også redskaber, som varetager særlige funktioner. Her kan eksempelvis nævnes et mælkebøttejern eller en løglægger.