Sorte rande, fine linjer og hævede øjenomgivelser er helt almindelige og meget udbredte i den danske befolkning. Ikke desto mindre kan det dog være en ærgerlig følelse at gå rundt med, hvis det virker som om, du ser træt og søvndepriveret ud. Leder du også efter tips og tricks til at gøre noget ved sagen, kan du læse med videre, hvor der bliver givet inspiration til at komme problemet til livs.

Disse forskellige metoder kan du benytte til at se friskere ud

Heldigvis for de fleste findes der en række forskellige metoder, der kan bruges til at se mindre træt ud og i stedte møde verden med et mere friskt og neutralt ansigt. Fælles for metoderne er, at de enten kan bruges i kombination eller individuelt: Dette er helt og holdent op til dig og den mængde tid og kræfter, du føler for at investere i processen.

Af teknikker og metoder finder du følgende, der for mange personer er brugbare og virkelig kan være med til at gøre forskellen i, hvordan de ser sig selv, når de møder verden:

  • En oplagt mulighed er naturligvis at dække træthedstegnene med makeup. Dette behøver hverken at være svært eller opsigtsvækkende, men kræver i stedet blot, at du implementerer de rette produkter og teknikker. Som hovedregel er det ofte en god idé at vælge concealer lavet specielt til området under øjnene, og meget gerne en tone eller to lysere end din reelle hudtone, så du ikke risikerer at mørkne området yderligere men i stedet vil fremstå frisk og vågen.

  • Du kan også vælge at gøre brug af en såkaldt øjencreme. Med denne teknik bekæmper du de reelle problemer, og sørger direkte for at mindske dem i deres natur. Du vil derfor med den rette øjencreme opleve formindskelse af både linjer såvel som sorte rande og hævelse. Øjencreme virker generelt ved at forbedre hudens struktur, der ellers har tendens til at være både sart og tynd. Af ingredienser finder du typisk alt fra vitaminer til olier og aktive planteingredienser.

  • Sidst men ikke mindst kan du tackle problemet direkte: Det kan for eksempel være, at din søvnrutine ikke er så god som du gerne ville have ønsket, eller at du ikke altid får spist helt så varieret og sundt, som det bliver anbefalet. Dette er ofte et godt sted at starte, specielt fordi resultaterne potentielt har betydning på andre områder end blot dit udseende. Således vil du ofte også kunne opleve følelsen af at være mere frisk – og altså ikke blot at se mere frisk ud.

Prøv dig frem og find ud af, hvad der virker for dig

Som mennesker er vi naturligvis alle forskellige, og det er derfor ofte en god ide at prøve sig frem, så du på den måde selv kan finde det, der virker bedst for dig. Husk også at det er helt individuelt om du overhovedet ønsker at gøre noget ved problemet. Det kan også have sin værdi at lære at elske sit udseende til trods.