Mange mennesker kan gå med en drøm i maven om at eje deres eget cateringfirma, hvor der både er service, mad, drikke og cateringinventar i topklasse. Dog kan det til tider være en vanskelig, dyr, ressourcekrævende og tidskrævende proces at skulle opstarte sit helt eget cateringfirma – og som mange mennesker ved, kan restaurationsbranchen være en hård branche at skal begive sig ud i. Derfor får du her nogle gode tips, hvis du har et ønske om at opstarte dit eget cateringfirma.

  1. Konceptudvikling. Beslut dig for, hvilket konkret koncept du ønsker at drive din virksomhed med. Hvilken slags mad ønsker du for eksempel at servere, og hvor i landet bringer du ud?

  2. Hav grejet i orden. Sørg for at du er i besiddelse af det korrekte udstyr af god kvalitet, sådan at du har en god base for din første ordre. Tjek eventuelt Cateringinventar.dk ud for at finde det helt rigtige udstyr inden du kommer rigtigt i gang med arbejdet.

  3. Kend dine konkurrenter. Det kan være en god idé at lave en konkurrentanalyse, som blandt andet vil kunne give dig svar på: Hvordan bliver din virksomhed opfattet i forhold til dine konkurrenter? Hvordan klarer dine konkurrenter sig generelt i forhold til nogle udvalgte nøgletal? Hvor mange potentielle cateringfirmaer kan tilbyde kunderne det samme som dig i lokalområdet?

  4. Hav styr på lovgivningen på området. Sørg for at du er bekendt med lovgivningen på området og overhold den. Dette kan for eksempel være i forbindelse med alkoholbevilling, hvis du ønsker at kunne tilbyde at servere drinks, øl, vin og lignende til dine kunder. Det kan også være en god idé at sætte dig grundigt ind i reglerne om fødevarekontrol, næringsbasen, næringsbrev og lignende, sådan at du kan være helt sikker på, at du overholder den gældende lovgivning på området.