Er du pinligt berørt, da du ikke ved noget som helst om værktøj, eller er du måske bare på udkig efter en ny hobby, så er du kommet til det rette sted. Det der med værktøj kan være utroligt svært at tyde for nogen, som aldrig har prøvet det før. Forvirrer alle de forskellige navne dig, og kan du slet ikke finde ud af, hvad nogle af dem gør, så læs med her.

Ligner de alle sammen hinanden?

Det kan være svært at tyde, hvilke værktøjer er hvilke, og hvad de alle gør. Mange af dem ligner hinanden nærmest på en prik og gør faktisk også næsten det samme.

To værktøjer, som ligner hinanden meget, og som også næsten gør det samme er f.eks. rundsaven og bordrundsaven. Formålet med en rundsav er at skære i hårde materialer, såsom træ, plastik, metal osv. Rundsaven er specielt god, da den er forbavsende alsidig, og kan bruges i mange forskellige opgavetyper. Når du nu ved, hvad rundsaven gør, er det ikke meget svære at finde ud af, hvad bordrundsaven gør. En bordrundsav er egentlig bare en rundsav vendt på hovedet, som er monteret til et bord. Forskellen er at ved brug af en rundsav køres klingen hen over materialet, hvorimod materialet køres igennem klingen på bordrundsaven. Fælles for dem begge, er at klingen er rund, som det kan ses i navnet.

Et eventyrligt og hjælpsomt værktøj

Rundsaven er et forbløffende hjælpsomt værktøj at have ved hånden, da det er så alsidigt som det er. Det er dog specielt godt, når det kommer til større opgaver, som indeholder større emner. Altså når du skal bygge et skab eller kommode, er det perfekt til at skære igennem de store stykker træ. Altså er rundsaven et værktøj, som alle burde have adgang til, og som du burde overveje at investere i.