I Danmark gør vi meget for at etablere gode arbejdspladser. Det gør vi bl.a. fordi, vi har nogle regler og lovgivninger på arbejdsmarkedet, der f.eks. dikterer støj, adgang til hjælpemidler etc.

Og netop støj og ergonomiske hjælpemidler er områder, som særligt moderne kontormiljøer har stor glæde af. Det kommer nemlig ikke kun den enkelte medarbejder til gode, men udmønter sig positivt på virksomhedens evne til at producere og arbejde effektivt.

Kom støj og forstyrrelser til livs

Ringende telefoner, personlige samtaler med højlydte grin, lyden af trafikken uden for et åbent vindue, snurrende lyde fra printere og meget, meget mere. Der er uden tvivl mange støjende lyde, der kan distrahere os, når vi i virkeligheden skal sidde og koncentrere os. Det er desværre meget ærgerligt, fordi det betyder, vi ikke når, hvad vi skal. Sagt med andre ord, så taber virksomheden meget af deres kapacitet, når støjen hersker. Der er heldigvis flere ting, der kan gøres for at dæmpe lydniveauet.

Støjskærme

Støjskærme er næsten must-have hvad angår kontorinventar. Skærmene findes i flere typer. Både mindre skærme, som stilles på skrivebordet og nærmest skaber en mur omkring den ansatte og i form af støjskærme med fødder. Disse større skærme stilles på gulvet taktiske steder.

Begge har til formål at indfange støjen, så den ikke kastes rundt i lokalet – og er der meget støj, skal der muligvis også tænkes i en loftløsning.

Undgå forstyrrelser

”Undskyld jeg forstyrrer, men det tager kun 2 minutter!”. kender du den sætning fra dit eget arbejde? Vores gæt er ’ja’. Og selvom det kun tager 2 minutter, så skal man faktisk bruge omkring 20 min. på at genfinde sin rytme. Det koster effektivitet!

Derfor: Invester i bordlamper, der med en simpel lysdiode kan angive, om der må forstyrres eller ej. Lamperne virker dog ikke i sig selv, hvis i ikke etablerer fælles leveregler på kontoret! Sørg derfor for at tale om emnet og få styr på retningslinjerne.

Ergonomi er essentielt

Har du ondt i ryggen allerede inden frokostpausen eller er du træt hele dagen, fordi du ikke har mulighed for at rejse dig og arbejde?

Som ansat bør man kræve godt udstyr. Faktisk bør virksomheden selv have stor interesse i det! For i stedet for at sidde og tælle kaffekopper og holde øjnene åbne med tandstikker, så kunne et skrivebord med hæve- og sænkefunktion gøre det muligt at komme op og stå og for blodet til at cirkulere igen. Dette er bare et eksempel på ting, der kan skabe bedre rammer for effektiviteten.