Har du fået nogle små rollinger, der løber rundt og roder i ting af ren nysgerrighed, eller skal du passe din søsters børn henover en weekend, så kan det være, du skal tage en runde og børnesikre dit hjem.

Det indebærer både ændringer i hjemmet, men også at gemme ting væk, børnene helst ikke skal få fat i.

Gem ting væk

Har du noget mad, barnet ikke skal spise? Har du noget alkohol, barnet ikke skal proppe i munden? Sådanne ting, er ting, du bør finde et bedre sted til, hvis de lige nu er et sted, barnet nemt kan få fat i det. Børn er nysgerrige og vil stikke mange ting i munden eller eksperimentere med mange ting, så det er med at få ting væk, der er farlige for barnet, før det er for sent.

En anden ting er blot at gemme ting væk, de ikke skal pille ved. Det kan være penge eller private ejendele såsom sexlegetøj. Det kan også være elektronik, de kan smadre.

Skarpe kanter

Børn løber rundt, og desværre er der rigtig mange borde, kommoder og døre, der lige er i hovedhøjde. Skarpe kanter er ikke rare at løbe ind i, og også selvom børns vægt og hastighed ikke er så stor, så gør det alligevel ondt. Derfor kan man lige så godt prøve at undgå det

Ting der kan falde

Lamper, billeder og planter er alle ting, der både i sig selv er skrøbelige, og vil gå i stykker, hvis de falder ned. Men det er også alle sammen tunge ting, der kan gøre stor skade, hvis man får det i hovedet. Sørg for, at lamper og andre store, tunge ting med ledninger er uden for rækkevidde, så du undgår, at uheldet skulle være ude.

Det er altid rarest at have et hjem, børnene sikkert kan boltre sig i.