Søger du sikkerhedsudstyr til en byggeplads, er der talrige produkter at vælge imellem, der beskytter på vidt forskellig vis. Sikkerhedshjelme er naturlige, da hovedet er særligt sårbart på en byggeplads, og du ikke slipper nær så billigt fra at slå det, som når du forvrider en ankel. Et andet eksempel er høreværn, der både på kort som langt sigt værner mod skader fra støj.

Disse to typiske kategorier inden for sikkerhedsudstyr til side er markedet dog spækket med supplerende grej, der enten forebygger uheld eller reducerer skadevirkningen. Forebyggende udstyr tæller fx advarsels- og påbudsskilte, der gør opmærksom på byggepladsens forskrifter.

Øjenskyllestationer og plasterdispensere til nød

Øjenskyllestationer kan du finde på ethvert laboratorie inden for kemi og mikrobiologi, men de har også deres berettigelse på en byggeplads. De er designet, så du tydeligt kan se dem på en afstand, og disse virker ved at rense dine øjne for fremmedlegemer ved skylning med vand.

Stationerne hænger ofte fremme, og du kan passende nok placere en plasterdispenser lige ved siden af. For hvor den nemme adgang til plastre ikke hjælper stort ved kødsår, er plastre dog altid kærkomne ved småskader. Plastre i de dispensere har ofte meget mærkbare farver.

Faldsikringskit er nyttigt sikkerhedsudstyr

På arbejdspladser med behov for arbejde i højden, der ikke har en permanent faldsikring, er faldsikringskit et hit. Disse kommer altid med en faldsikringssele, som arbejderen selvfølgelig vikler om arme og ben. Oven i kittet kommer en rebline i fx kernmantel, en monteringsstrop og evt. karabinhager. Derved mindskes risiko for fald med stor skade på liv og legeme til følge.

Hold uvedkommende væk med afspærringsbånd

Uvedkommende kan du selvfølgelig holde helt væk fra byggepladsen enten med hegn eller ved at hænge afspærringsbånd op. Mange ulykker kan nemlig forebygges ved at skære ned på det element, der både forårsager og som oftest er ofre for ulykker: Fejlbarlige mennesker.