Livet kan føles hektisk. Render til og fra arbejde hver dag, kommer hjem og skal finde på noget at spise, skal gøre sig klar til at rende på arbejde igen i morgen. Nogle gange får man bare lyst til at slappe af, men det kan være svært, da livets travlhed efterhånden har sneget sig ind i selve hverdagens rygrad. Det er umuligt fuldstændigt at slappe af, men der er dog måder, hvor du kan øge den afslappede fornemmelses chancer for at vinde over den hektiske, stressproducerende travlhed. Selv små ændringer i hverdagen kan være med til at gøre livet mere overkommeligt.

Hvordan kan gro afslappethed

Det kan være bedst blot at gå efter de små sejrer – og så lidt efter lidt at bygge flere og flere små sejrer ovenpå. Hvis du går efter med det samme at lave kæmpe, drastiske omvæltninger for at få mere ro, kan det ende med ikke at blive succesfuldt. Små skridt ad gangen. Og her er nogle små skridt, du kan tage:

  • Skaf en ordentlig seng eller madras. Sengen er nok den enkelte ting, der har størst indflydelse på din afslappethed. Med en god seng får du langt mere ud af nattesøvnen og bliver dermed mere veludhvilet og afslappet om dagen – du kan se eksempler på gode senge her.

  • Få lys, der afgiver rolige stråler af lys. Hvis hele hjemmet er fyldt med skarpe, kolde lys, kan det have indflydelse på psyken og underbevidstheden. Hvis du derimod anskaffer nogle varme, glødende lys (eller lys, hvis lysstyrke kan justeres), kan du berolige din underbevidsthed lidt.

  • Skub skærmene væk. Hvis du altid har en skærm indenfor rækkevidde, får du aldrig helt chancen for at slappe fuldstændig af. Den fuldkomne beroligelse kan kun opstå uden nogle udefrakommende forstyrrelser, men især skærme ødelægger afslappelsen.