Ethvert kontor er spækket med utallige små detaljer, der alle har en vis indflydelse og betydning for arbejdet. Disse små dele er måske lidt usynlige i det overordnede arbejde, men de ender som regel med at koste en del penge, da de konstant bliver brugt på den ene eller anden måde. Dog er der her penge og spare, hvilket betyder at kontoret kan ende med at få råd til noget lidt mere spændende, som medarbejderne på kontoret har ønsket sig. De fleste af disse småting er både relevante for store kontorer med mange medarbejdere, og dit eget lille, private kontor derhjemme.

Her er sparerområderne

Når du skal lokalisere sparerområderne, gælder det om at kigge efter de områder, hvor du køber meget af noget relativt billigt. Det er de små, ofte brugte ting, der virkelig kan gøre en forskel i økonomien. Her er et par eksempler:

  • Alle kontorer har en printer, de fleste har mange printere, og disse printere kører igennem ekstremt meget blæk. Der bliver hele tiden printet dit og dat, hvilket hurtigt løber op i mange sider papir, mange blækpatroner og mange penge. Der er en grund til, at universitetsstuderende selv skal betale for at bruge printere – det er dyrt i længden. Så gå efter nogle billige, dog stadig brugbare, blækpatroner.

  • Der står nok blyanter, kuglepenne og det, der ligner, rundt omkring på kontoret. Disse ting kan presses ned i pris, hvis de bliver købt i kæmpe bundter (prisrabat).

  • Hvis du er et sted med mange forskellige kontorer, kan du forhøre dig ad, om nogle af de andre kontorer skal til at smide noget ud, dit kontor kan bruge.

  • Hav i det hele taget en forbindelse til de andre kontorer, så I kan genbruge diverse ting og dermed spare penge.