Du er systemadministrator, udvikler eller på anden vis IT professionel, og ved derfor hvor vigtigt det er at holde fingeren på pulsen, da det kan være en udfordring at spå om, hvad der bliver ”det nye sort” inden for teknologierne i løbet af de næste 5 år.

Skyen bliver stadig større

Cloud-baseret databehandling og hosting er større end nogensinde før. Der er mange udbydere, som gerne vil låse dig til deres produktlinje. Det gør de effektivt ved at lave et lukket system, hvor deres cloud-service kun kan bruges til databehandling af deres egne systemer. Som regel også låst til én type operativsystem.

Det kan der naturligvis sagtens være fordele, men sidder du i en virksomhed, hvor I benytter forskellige operativsystemer til forskellige opgaver, er det en enorm ulempe ikke at have et samlet cloud-system til dette.

Hvad gavner både dig og virksomheden bedst?

Vælg også cloud-service efter hvad du vil kunne bruge fremadrettet, skulle du engang i fremtiden skifte job. Kig på branchestandarden for den type virksomhed du ønsker at arbejde for.

Et forslag kunne være at tage et Microsoft Azure kursus. MS Azure understøtter alle operativsystemer og kodesprog. Og så er mange større entrepriser generelt set glade for Microsofts økosystem. Azure er desuden fuldt skalerbart og kan dermed bruges både af små og store virksomheder. Systemet kan derfor fint vokse med virksomheden, skulle valget falde på Azure mens virksomheden stadig er lille.

For virksomheden kan der være penge at spare ved, da cloudhosting ofte er en billigere løsning.

Du har ejerskab

Uanset hvad du hælder til, så tag ejerskab på den beslutning du ender med. Har du styr på det system du har valgt, udstråler tillid, og kan argumentere hvorfor, du har valgt som du har, vil du også overbevise folk omkring dig om, at det er den rette beslutning, der er truffet.

Tag derfor ejerskab på beslutningen og påtag dig ansvaret. Det giver dine medarbejdere, kolleger og ledelsen ro i sindet, at du udviser så stor tiltro til valget, at du også vil stå på mål for det.