Der kan være mange grunde til, at du måske står og skal have bearbejdet små eller store emner af plast. Om der er i virksomhedsøjemed eller som privat fornøjelse- og hobbyprojekt betyder ikke det store. Hvad der i stedet har indflydelse er, at arbejdet bliver udført af professionelle, der har dette rette udstyr, og som ved hvad de laver. Kun på den måde opnår du de bedst mulige resultater hvad angår dine plastgenstande.

Hvad vil det sige at bearbejde emner af plast?

Bearbejdning af emner i plast er et bredt tema, hvor der findes en del forskellige underemner. Alt dette kommer helt og holdent an på, hvad formålet med bearbejdningen af plast er. Der findes således en række forskellige maskiner, der hver har deres egen funktion og deres egne formål til at skabe præcise forarbejdninger af mange forskellige typer af plast. Generelt for disse er, at de kan forarbejdes med stor præcision og sikkerhed, når blot der gøres korrekt.

Vil du lære mere om de forskellige typer af bearbejdning af plast, kan du læse sig frem til flere oplysninger på nedenstående liste. Her er nævnt nogle af de mest gængse typer af plastforarbejdning.

  • CNC fræsning. Dette begreb dækker over fremstillingen af plastemner med enten krumme eller plane overflader. Dette foregår ved, at plasten fastspændes, hvorefter maskinen vil bevæge sig langs længden, og – som navnet antyder – fræse plastik væk, til kun den ønskede form står tilbage. Dette kan for eksempel bruges til at lave maskindele og ventiler eller andre reservedele.

  • CNC drejning. Med drejning er plastikemnet ikke på samme måde fastmonteret i planen. I stedet drejes og roteres de. Denne metode kan bruges meget nøjagtigt til at denne ensartede dele af høj kompleksitet.

  • CNC bukning. Mange typer af materiale kan bukkes til at være i præcis den rette vinkel, som du ønsker. Dette kan enten gøres med varmbukning eller såkaldt koldbukning. Mulighederne afhænger af det enkelte materiale, hvor du finder bukningstykkelser helt op til 10 mm af de indgående plader.

  • Plastsvejsning. Svejsning eller limning af plast er også mulig alt efter typen.

Fælles for de første tre elementer på listen gælder, at de går under navnet CNC, der er en overordnet metode. Dette er en forkortelse, der kommer af begrebet Computer Numerical Control. Dette antyder også den høje nøjagtighed, der er kendetegnet ved disse typer af forarbejdning.

Undersøg dine muligheder med dit specifikke projekt

Går du med et projekt eller en arbejdsopgave oppe i ærmet, som kunne have til fordel at få professionel plastforarbejdning ind over processen, er der gode muligheder for dette. Du kan for eksempel læse meget mere hos Cene bearbejdning og tage kontakt til dem for at høre, hvad der kan gøres for netop den plastbearbejdning, du står og har brug for.

Plast er et alsidigt materiale, der kan bruges til en lang række af forskellige projekter. Dette er dog en bred kategori, hvorfor der naturligvis findes mange undergrupper af plast. Også dette kan du lære meget mere om i dit projekts kontekst.