Der findes et overvæld af forskelligt børnelegetøj. Hvis du selv er forælder, så ved du nok også, at det er en jungle at finde rundt i. Hvad gør et legetøj godt? Og hvad vil mit barn lege med? Dette er måske noget, du spørger dig selv om, mens du kigger på legetøj. For selv om der er rigtig meget legetøj derude, som er rigtigt godt fra de voksnes synsvinkel, så hjælper det ikke noget hvis børnene ikke gider lege med det.

Ligesom de voksne

Der er mange ting du kan tænke over når du køber legetøj. For at samle lidt op på det, skal det gerne være noget, som børnene gider at lege med.

En ting som børn ofte prøver på, er at efterligne de voksne. Det kan man fx se i legen ”mor, far og børn”, hvor børnene trækker inspiration hjemmefra. Derfor er det også godt med noget legetøj, der efterligner virkelige situationer. Mærket Mamamemo laver trælegetøj, der efterligner virkelige madvare som dit barn kan lege med i fx et legekøkken. Så kan børnene føle at de virkeligt laver mad, og så bliver det hele lidt sjovere. Find Mamamemo her.

Trælegetøj er bedre end plastik

Udover at overveje hvilket legetøj børnene bedst kan lide, kan du også overveje, hvad der er bedst for dem. Som tidligere nævnt kan man få trælegetøj, og dette er der mange positive grunde til at vælge. For det første er det mere miljøvenligt end plastiklegetøj, men det er også sundere for børnene at lege med. Det er fri for de sundhedsskadelige stoffer man ofte finder i plastiklegetøj, og så har det også tit et lidt flottere udseende, end plastiklegetøj har. Når du næste gang skal vælge legetøj til dit barn, så kan du jo huske på disse pointer, for at sikre både dig og dit barn den bedste oplevelse