Det er forfærdeligt at gå og tænke over, hvad der ville ske, hvis et familiemedlem eller en ven pludselig faldt død om. Angsten kan være direkte kvælende, og derfor vælger mange også at skubbe den væk med tanken om, at det jo alligevel ikke kommer til at ske for dem. Men realiteten er, at hjertestop kan ramme alle, og hvor forfærdeligt det end lyder, er der også en vis risiko for, at det kan ske for en, du kender og holder af. Derfor kan alle anbefales at tage et førstehjælpskursus på et eller andet tidspunkt i livet, så man er forberedt på, hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Hvordan håndterer man et hjertestop?

Hjertestop kan både opstå i en hektisk bilulykke og på en ellers rolig eftermiddag i haven. Det er umuligt at forudsige, og derfor er det afgørende, at du er i stand til at handle hurtigt. Sekunder kan være det, som adskiller liv fra død. Derfor skal du hurtigst muligt at finde ud af, om personen er ved bevidsthed og har en puls. Hvis det, kan du påbegynde hjertelungeredningen. Hvis der er andre i til at hjælpe i nærheden, er det desuden vigtigt, at der hurtigst muligt bliver tilkaldt en ambulance.

Tilmeld dig et førstehjælpskursus

Du kan kun komme et vist stykke vej ved at læse om, hvordan man behandler et hjertestop. Det absolut bedste er at tilmelde dig et kursus, for eksempel førstehjælpskursus silkeborg, hvor du kan få professionel hjælp til, hvordan man håndterer ulykken. Her vil du blive guidet af en førstehjælpsinstruktør, som for eksempel kan vise dig, hvordan man laver korrekt hjertemassage og udfører mund-til-mund. Med førstehjælpskursus silkeborg får du altså at vide, præcis hvad du skal gøre i tilfældet af et hjertestof, og det kan i sidste ende være med til at redde liv.