På en arbejdsplads er det rigtig vigtigt med et godt arbejdsmiljø. Der er både den fysiske, psykiske og sociale del af arbejdsmiljøet, men der er ikke noget, der er mere vigtigt end det andet. Du som leder af en virksomhed, har et stort ansvar for, at arbejdsmiljøet er godt på din arbejdsplads. Det har nemlig afgørende betydning for, hvordan din medarbejdere trives.

Den fysiske del

Hvad er egentlig et dårligt arbejdsmiljø? Når det gælder den fysiske del, kan det være sådan noget som, at luften ikke er ren. At der ikke er den rette temperatur. Eller at belysningen og møblerne på arbejdspladsen er dårlige. Du kan rette op på det fysiske arbejdsmiljø ved f.eks. at sørge for, at luften er ren og frisk, så ingen bliver syge eller får ondt i hovedet. Det kræver, at det bliver luftet regelmæssigt ud, eller at du investerer i et klimaanlæg, der selv kan rense luften.

Den sociale del

Den sociale del handler om, at alle medarbejdere skal føle sig tilpas på arbejdspladsen. Hvis der er et godt sammenhold og fællesskab, er det sociale arbejdsmiljø godt. Du kan være med til at forbedre det ved f.eks. at arrangere ting uden for arbejdet, så alle kan lære hinanden bedre at kende. Hvis folk kender hinanden godt, vil alle også føle sig mere tilpasse med den sociale del.

Den psykiske del

Ingen medarbejdere skal føle sig for pressede på arbejdet. Det kan nemlig gå ud over psyken. Det kan også gå ud over psyken, hvis dine medarbejdere føler, at de ikke bliver lyttet til eller taget hensyn til. Hvis dette er et problem, kan du rette op på det ved at blive bedre til at tale med dine ansatte. Der kan komme rigtig meget godt ud af at snakke med folk på lige fod.