Der er to typer af undskyldninger, man hører fra folk, der ikke går til tandlægen, Enten: “Jeg lider af tandlægeskræk” eller “Jeg har ikke råd”. Denne artikel henvender sig til typen, der disker op med den sidste slags af de to undskyldninger ( psst … Det er også den, der er den dårlige af dem … ).

For efter denne artikel må du nemlig enten tage til tandlægen, ty til den anden undskyldning eller indrømme, at du er komplet ligeglad med dine tænder og dit helbred – men er du nu også virkelig det?

Til den studerende

At man “ikke har råd” til at gå til tandlægen, er nok oftest en undskyldning, der kommer fra studerende.

Det er heller ikke så underligt, hvis det er sådan, det føles. Udbetalingen for SU er meget lav, men derfor skal man ikke skære de allervigtigste behandlinger væk (som mange studerende vist ofte glemmer, tandlægebesøg faktisk er).

Og nu forholder det sig jo faktisk således, at mange virksomheder og klinikker tager hensyn til de studerendes lave indkomst og vælger at lave særlige studierabatter. Så hvis du er studerende, skal du sørge for at finde en tandlægeklinik, der tilbyder studierabat. Det kan du blandt andet finde hos denne tandlæge i Brande.

Forsikring

Er du ikke studerende, er der stadig andre metoder at tage i brug for at spare penge på tandlægeregningen. Det kan du fx gøre ved at melde dig ind i Sygeforsikring Danmark, som giver et tilskud for hver gang, man har været til tandlægen.

Afbetaling

Ordet “afbetaling” kan have negativ klang i manges øre. Men en afbetaling er ikke nødvendigvis en dårlig ting, såfremt du er på en ordning, du kan passe, og som du har overblik over. Det er i hvert fald langt bedre at være på afbetaling med sin tandlægeregning, end det er at vente på, at ens tænder falder ud. Du skal bare huske at have et overblik over dit indskud og dine udgifter og så udregne, hvor meget du kan betale af hver måned. Det er vigtigt, at du er realistisk omkring, hvad du har mulighed for at sætte til side, så du formår at betale din regning og ikke får den til at stige.