Der er mange fordele ved at meditere, idet meditation kan være et frirum for dig i en travl og stresset verden hvor du sjældent er alene og slapper af. Af lige netop den grund er meditation ikke kun godt for dig mentalt, det er også stressforbyggende. Ønsker du selv at komme i gang med at meditere, kan du læse med her.

Husk dog at det er vigtigt at du sørger for regelmæssigt at meditere hvis du ønsker den fulde effekt, meditationen i sig selv behøver ikke vare mere end 10 minutter, men du bør meditere mindst et par gange om ugen.

Find et stille lokale hvor du er tryg

Det første du skal gøre hvis du ønsker at komme i gang med at meditere er at finde et lokale, hvor det kun er dig selv som opholder sig. Det er vigtigt at du føler dig tryg her, samt at du skaber den rigtige atmosfære i rummet.

Dette kan du blandt andet gøre ved at gøre brug af røgelse. Forskelligt røgelse med forskellig lugt kan nemlig være med til at fremme en bestemt stemning eller følelse. Du kan selv købe dit eget røgelse her, så du selv kan komme i gang med at fremme din mentale sundhed.

Husk at fokusere på vejrtrækningen

Noget af det vigtigste når du meditere er at du fokuserer på din vejrtrækning, og kun din vejrtrækning. Sørg for at du har gemt eventuelle distraktioner væk, såsom din telefon eller computer. Sluk lyset og mærk hvordan du begynder at slappe af i hele kroppen. Lad tankerne flyde og mærk hvordan de med tiden også vil forsvinde ud, det er bekymringerne som forsvinder. Overordnet set er det vigtigste når du mediterer at du ikke prøver at fokusere på noget, men at du bare slapper af i kroppen og sindet.