Du skal kunne holde til at arbejde i mange år, så det er vigtigt, at du passer godt på din krop. Ligegyldigt om du har et meget aktivt eller et stillesiddende arbejde, kan du sagtens få skader eller smerter i kroppen i længden. Men hvordan passer du bedst muligt på din krop, når du arbejder?

Er smerterne der allerede?

Hvis du allerede kan mærke, at du har nogle smerter, bør du få det tjekket så hurtigt som muligt. Det er nemlig sådan med den slags arbejdssmerter, at de kun bliver værre og værre, desto længere du venter med at gøre noget ved det. Alt afhængig af hvilke typer smerter du oplever, kan du f.eks. tage til en fysioterapeut.

Styrk din krop uden for arbejdstiden

Hvis du vil mindske risikoen for, at du lige pludselig får nogle skader eller smerter i din krop, kan du sørge for at styrke din krop uden for arbejdstiden. Hvis du træner, motionerer eller på anden måde styrker din krop, vil den kunne klare et større pres. Du vil være bedre rustet til at arbejde længe uden at ødelægge din krop.

Du kan motionere på alverdens forskellige måder, så det er bare med at finde en måde, som passer ind i din hverdag.

Hold dig i gang i arbejdstiden

Du kan gøre forskellige ting uden for arbejdstiden for at styrke din krop, men i bund og grund er det vigtigst, hvordan du gør, når du er på arbejde. Det er vigtigt, at du tænker over dine arbejdspositioner. Hvis du altid arbejder i den samme position, vil du til sidst få ondt. Det er godt at sørge for at ændre position så vidt som muligt. Du kan også gå en lille tur rundt for at bevæge din krop på en ny måde nogle gange om dagen.