Når man mister en pårørende, har man i mange tilfælde ret til at søge om begravelseshjælp. Det er en udbetaling, som man får fra det offentlige, hvor de går ind og hjælper økonomisk.

Har du mistet en pårørende, er det typisk normalt, at man ansøger om hjælpen i samarbejde med sin valgte bedemand. Faktisk kan denne person ofte varetage processen, hvis han eller hun får fuldmagt til det. På den måde har man bedre tid til at være sammen med familien og sørge – ligesom man ikke skal tænke på formularer, dokumenter og andet, der kan være svært at overskue i en tid, hvor alting synes mere svært.

Begravelseshjælpen afhænger af formuen

Der er forskellige regler for begravelseshjælp i forhold til den afdødes alder. Var personen 18 år eller mere, kan man i 2019 få udbetalt op til 11,200 kroner i støtte. Beløbet afhænger dog af den afdødes formue og bortfalder eksempelvis helt, hvis den afdøde har en samlet formue på mere end 30,000 kroner, mens beløb herunder resulterer i forskellige udbetalinger.

Afdøde under 18 år får et fast beløb, som er sat til 9,400 kroner.

For personer, der er født før 1. april 1957, kan man mindst få 1050 kroner i begravelseshjælp – og det er uanset den formue, der er tale om.

Sørg for at finde den rette bedemand til at hjælpe

Det kan som sagt være uoverskueligt at skulle sætte sig ind i en masse regler, når man lige har mistet og blot søger en økonomisk hjælp for at dække omkostninger i forbindelse med begravelsen. Derfor er det bedste man kan gøre at finde en bedemand, som man har fuld tillid til.

Denne person kan netop hjælpe med denne type opgaver, ligesom han eller hun er med til at kalre andre forhold i forbindelse med begravelsen.

Nogle bedemænd tilbyder endda en slags full service, hvor de tilmed ligger ud for alle udgifter. På den måde har man en hjælp i nøden, der kan klare alle de tunge ting, mens man selv kan tilbringe tid med familien, forberede mindetaler og få sendt invitationer rundt op til begravelsen.