Din virksomhed kan ikke køre rundt, hvis ikke du har dine ansatte til at hjælpe dig. I er sammen et team, der skal få det hele tiden at køre rundt og fungere. Hvis dine ansatte skal kunne yde deres bedste, kræver det dog, at de føler sig motiverede til deres arbejde. Et langt stykke hen ad vejen kan du være med til at påvirke deres motivation i en positiv retning.

Kommunikation er altafgørende

På en arbejdsplads er det altafgørende, at I kan finde ud af at kommunikere på kryds og tværs. Det vil altid lede til bedre resultater end ingen kommunikation. Det er dit ansvar, at det bliver gjort til en helt naturlig ting at kommunikere både de ansatte imellem, men også at de kan komme til dig og omvendt.

Forkæl dine ansatte

Som ansat er det rart, hvis du kan mærke, at der bliver tænkt på dig, og at du bliver prioriteret. Hvis du nogle gange gerne vil give lidt tilbage til dine ansatte, kan du forkæle dem på forskellige måder. Du kan arrangere en firmafest, invitere alle med ud og bowle, eller du kan book foredrag. Pointen er bare, at du prioriterer at give tilbage til dine ansatte, uden der behøver være nogen speciel anledning til det andet end deres gode arbejde.

Skab bedre fysiske rammer

Dine ansatte kommer ikke motiverede på arbejde, hvis de hver dag sidder i en dårlig stol, aldrig har nok lys til at arbejde eller sidder i et dårligt indeklima. De fysiske rammer er nødt til at være på plads, før du begynder at arbejde på noget af det andet. Måske du slet ikke er klar over, hvis møblerne som folk sidder i hver dag, er dårlige at sidde i. Det kræver, at du spørger folk ind til det.