De fleste danskere drikker vin på jævnlig basis, og der bliver derfor også solgt rigtig meget vin rundt omkring i de danske butikker og på internettet. For mange hænger god mad uløseligt sammen med en god drue, mens rigtig mange også sætter lighedstegn med festlige begivenheder og en flaske gode rosévin, hvidvin eller rødvin.

Vin med økologi og bæredygtighed?

Det bliver mere og mere populært at vælge økologiske madvarer, men hvad gør du, hvis du også gerne vil tage din økologiske livsstil med, når du drikker et glas vin? Langt den største del af de vine, som bliver solgt i Danmark i dag, kommer fra ikke økologiske producenter, mens de fleste vine også indeholder en række unaturlige tilsætningsstoffer, som efterhånden er uønskede af en lang række forbrugere.

Hvis du er en af dem, bør du droppe de traditionelle vine og kigge nærmere på naturvin. Naturvin er en bred betegnelse, som dækker over vine, der er produceret på en økologisk eller biodynamisk måde. Fælles for naturvine er også, at de laves med så få tilsætningsstoffer som overhovedet muligt, hvorfor der eksempelvis ikke bliver tilsat gærstammer, mens også syrejustering af vinen bliver undladt.

Naturvin bliver også tilsat meget lidt svovl, og til sammen gør disse ting, at vinen kommer til at fremstå så naturlige som muligt. Deraf kommer navnet ’naturvin’, og det er det rigtige vinvalg for dig, som gerne vil drikke et godt glas med god samvittighed og med tanken om, at vinen er blevet produceret på en bæredygtig måde, som ikke har været til skade for det omkringliggende miljø.

Stort udvalg af naturvin

Selvom naturvin stadig kun står for en lille del af markedet, så finder du alligevel et bredt udvalg af de naturlige vine fra hele Europa. Du kan således få naturvin fra eksempelvis:

  • Frankrig

  • Italien

  • Østrig

  • Spanien