Det kræver ofte en hel del penge at holde boliger og ejendomme i god tidssvarende stand. Det gælder både privatboliger, udlejningsejendomme og firmadomiciler. Heldigvis er disse penge typisk givet godt ud, da du ved at vedligeholde og renovere bevarer den store økonomiske værdi, som ejendommene uden tvivl repræsenterer.

Når du jævnligt passer og plejer dine bygninger og arealer, sikrer du dermed at en eventuel salgspris ikke er blevet unødvendigt formindsket. Er du heldig kan forbedringer af eksempelvis boligen ligefrem øge dens værdi i en salgssituation.

Husk at anvende lokal arbejdskraft hvis muligt, da du derved støtter de erhvervsdrivende i dit nærområde. Du kan finde lokale fagfolk i dit lokalområde ved at søge online. Her er et par eksempler: Læs mere om VVS i Roskilde, eller bestil en erfaren Tømrer til boligforeninger i København.

Et sundt lokalsamfund er godt for beboerne

Bestiller du lokale fagfolk til håndværksopgaverne med vedligehold af en ejendom, så er det med til at sikre arbejdspladser i lokalsamfundet. At handle lokalt omfatter ikke bare købmanden, men også serviceudbydere og produktionsvirksomheder. Typisk er et godt udbud af arbejdspladser lig med højere ejendomspriser, hvilket du som ejendomsejer garanteret vil værdsætte. Jo flere beboere, jo større er sandsynligheden desuden for et bredt butiksudvalg, et aktivt foreningsliv og meget mere…

Hvad har du brug for?

Udbuddet af dygtige fagfolk nær dig er muligvis større, end du tror, men det kan være en fordel at udvælge den rigtige til vedligeholdelses- eller renoveringsarbejdet. Nogle håndværkere kan have et speciale eller et særligt erfaringsgrundlag, der gør dem særligt egnede til eksempelvis opsætning af solceller, installation af vandrør i en omfattende etageejendom eller udskiftning af træværk i en fredet bygning. Du bør altid vælge det firma, som du har mest tillid til vil kunne klare den pågældende opgave. Efterlys gerne gode og relevante anbefalinger fra familie, venner og kollegaer.